Förstå den sista vridningen i Dragon Gates flygande svärd

3

Eftersom det här är en fråga om en spoiler, hoppas jag att jag inte behöver använda spoiler-markup.

I slutet av filmen Flyga svärd av Dragon Gate är en extra twist kastas i blandningen. "Maid" som sägs ha barn av Yu Huatian (Västpresidans chef) förlorar huvudpersonerna och hoppas att hjälpa Yu Huatian.

Det sätt som det presenteras gör att det verkar som om det var planen hela tiden. Men början på filmen ber om att skilja sig. Varför skulle hon till exempel stanna med Ling efter att hennes liv var räddat? Var det för att de förväntade sig att Zhao skulle ha räddat henne, istället för Ling? Då bestämde sig "maid" att hon förmodligen skulle springa in i Zhao igen om hon stannade hos Ling, även om det inte föreföll vara några bevis för att detta skulle vara fallet?

Det finns två möjliga scenarier:

 • Hon är inte en piga, var aldrig en piga, troligen inte gravid, och bara satt upp som en fälla?
 • Hon är faktiskt en hushållare och fortsätter bara att falla för Yu Huatian, vilket är den enda anledningen till att hon bestämmer sig för att hjälpa honom.
 • Varken scenarier verkar mycket troligt faktiskt. Vad saknar jag?

      
  uppsättning Gorchestopher H 10.02.2013 19:19

  1 svar

  1

  Pigen var lite förvirrad över vilken sida hon skulle välja, så i slutändan verkar hon som om hon inte är gravid och slår mot den som hon möter i drake templet. Hon förlorar faktiskt hennes sinne eftersom det inte finns något hopp för dem, hon trodde att de inte skulle överleva sandstormen.

      
  svaret ges 18.03.2013 07:56