Vilka "förbättrade" förmågor visar Dr. Julian Bashir efter S5: E16?

7

I avsnitt S05: E16 av DS9, "Doctor Bashir, I Presume", avslöjs det att Dr Julian Bashir var

genetically enhanced at the age of six to have heightened intelligence, hand/eye coordination, stamina, vision, reflexes, weight, height, etc.

I slutet av episoden kastar han ett nästan perfekt pjässpel och Chief O'Brien skämt om att han behöver handikappa honom i framtida spel.

Efter det här avsnittet vet jag att det var ett avsnitt där Bashir beräknade ett nummer innan datorn kunde ... men vilka andra "förbättrade" förmågor visade Bashir på skärmen?

    
uppsättning Omegacron 20.04.2018 02:57

2 svar

14

Han visar några av dem i S7: E23 - Extreme Measures . Några av dem är kanske bara reflektioner av hans intellekt, men minst en är inte.

  • O'brien finner Julian i Quarks sent på kvällen, och när O'brien frågar hur han kom in säger han "Låsen är inte så komplex." Detta trots att vi känner till den här låsen skapades av Rom, och det var faktiskt ganska imponerande.
  • Samma scen säger Julian att han funderade på den natten hur många människor måste ha varit involverade i en konspiration och säger att han kom fram till minst 73 personer, allt från clerks till admirals. Han kan på några timmar utarbeta komplexa organisatoriska behov och minimala händelser för en sofistikerad konspiration.
  • Julian måste göra betydande förändringar i hans dykplaner, vilket kräver att O'Brien gör ett betydande antal tekniska förändringar (omdirigering av kraftreläer, ny utrustning etc.). O'Brien säger att han inte kan garantera att någonting kommer att fungera utan att först ha en massa diagnostiska program. Julian säger att han redan kör diagnostiken. I hans huvud.
  • Exakt, medveten kontroll över sina vitala tecken. Han säger mycket uttryckligt att detta är en av fördelarna med att vara genetiskt konstruerad. Han hade satt upp saker så att systemet automatiskt skulle dra honom ur dyk när han höjde sitt blodtryck med 40%.
  • Exakt mätning av tiden ner till den andra (åtminstone). O'Brien säger på en gång att han inte har någon aning om hur länge de har varit i Sloans sinn och Julian svarar "23 minuter, 11 sekunder".
svaret ges 20.04.2018 08:52
2
I böckerna (Mission Gamma-serien) har Dr Bashir noterats för att ha ett perfekt minneåterkallande utnyttjande av en Mind Palace-teknik för att komma ihåg. Också en liten historia gavs om hur han missade toppen av sin medicinska klassavläggande av examen genom att avsiktligt få en fråga fel.

    
svaret ges 20.04.2018 15:07