How att distribuera makt bättre över två brytare paneler

1

Symptom: Lamporna dimar när apparater eller laserskrivare går in medan VVS och torktumlare körs.

För närvarande har jag en 400 Amp service delad i 2 paneler vardera med en 200A huvudbrytare. Jag är all elektrisk, ingen gas. Hus byggt i96, ett våning. Huvudmatningen kommer i garage.

På en panel har jag 350A kombinerade brytare (15A används inte, loftfläkt tas bort) och den andra sidan 245A kombinerad brytare (60A ej används, tillsattes för en jacuzzi som tidigare ägare aldrig sätter in).

Jag hade redan en elektriker kom till huset för att lossa och dra åt alla anslutningar på panelen.

Min tanke är att jag inte har rätt fördelning av makt över panelerna. Men jag är ingen elektriker, så jag vet inte säkert. Men genom att titta på båda panelerna verkar det som att den ena sidan kan kräva mycket och inte mycket balanserad.

Jag såg sedan på kontoret som har laserjetskrivaren bunden till belysningen i vardagsrummet och korridoren. Så jag kan se hur skrivaren kan dämpa dessa ljus. Köksapparaterna är dock på en separat brytare som också medför att lamporna dimmer.

Jag planerar att köra en dedikerad linje för skrivaren och kontorsdatorn på panelen som förbrukar mindre kraft hoppas det skulle fixa det. Men jag vill höra några andra tankar och möjliga lösningar på detta.

    
uppsättning user2087262 11.11.2015 16:56

3 svar

1

Du gjorde det rätta först att ansluta anslutningarna, det vill säga att använda en AMP-klämmätare för att verifiera de belastningar som är anslutna till L1, L2 och se till att de är balanserade, om de inte är balanserade enligt ovan, måste vissa brytare flyttas tills de är balanserade. Om de är balanserade kan det vara din huvudbrytare har en svag hammare på 1 ben vilket orsakar lite inre bågning och spänningsfallet. Jag var tvungen att ersätta en fyrkantig D-panel för flera år sedan eftersom jag inte kunde få en ny huvudbrytare från kvadrat D

    
svaret ges 11.11.2015 20:14
1

Motoriserade apparater (luftkonditionering, brunnspump, kylskåp) och laserskrivare ritar både stora mängder startström. De är i huvudsak en död kort över linjen för de första millisekunderna. I mitt stadshus orsakar dessa laster att lamporna blinkar eftersom vi är på samma transformator med ~ 10 andra hus. Jag har kontrollerat alla anslutningar också till ingen nytta. Även nyligen ersatt huvudbrytaren utan glädje.

I mitt hus på landet när jag startar min 10-tums radiella såg eller kompressor är ljusen steniga fasta. Men mitt hus är på en transformator i sig själv.

Jag skulle säga om du inte kan leva med det och det kör dig helt och hållet, då måste du flytta eller få verktyget att lägga till mer kapacitet i ditt grannskap.

    
svaret ges 16.11.2015 02:06
-1

Jag håller med allt som redan har erbjudits. Men det finns några andra saker att tänka på. 1: a, är den mest up-front dyra & skulle kräva nya servicepaneler. Pris & överväga att uppgradera till en 3-fasig tjänst eftersom det inte bara kommer att ge ett 3: e "ben" i varje panel för att dela upp lasterna, men det kan också erbjudas till en betydande rabatt av ditt verktygsföretag.

2nd & 3: e är ditt bidrag till botemedlet genom att hjälpa din elektriker mycket så mycket som möjligt. 2: a är att få 20 eller 30 av de billigaste nattljusen du kan ($ 1 eller $ 2 vardera) att använda för att kartlägga ditt elsystem. Nattlys gillar, detta , detta & detta skulle vara ansluten till dina uttag & du slår på allt tak & väggljus för att stänga av en kretsbrytare & specificera vilka utlopp eller rumsljus som är avstängda. Kontrollera även tända apparater som kylskåp, diskmaskinpanel, mikrovågsugn, tvättmaskin, torktumlare, utblåsningsventil från köket & ugn.

När kartläggningen är klar & helt detaljerad på din dator eller ett par pappersstycken. Du vill skriva ut dem för varje servicepanel & Tejpa dem på insidan av servicepanelernas dörrar. 3: a är att få en Kill-A-Watt mätare att spela in & dokument (dator eller papper igen) stora energianläggningar start-up & springa wattages.

Fjärde är antingen själv (helst av kostnadsskäl) eller har din elektriker kontrollera att dina uttag är korrekt nominerade till kretsen & strömbrytare & att alla anslutningar är helt placerade & stramt ordentligt. Ett billigt 15-amp-uttag från byggaren kan orsaka dämpning & flimrande när det är kapaciteten närmar sig på grund av sin låga kvalitet. Allt ovanstående kommer att låta elinstallatören på ett kompetent sätt distribuera belastningen för inga eller mycket sällsynta dimning eller flimmerhändelser i framtiden.

    
svaret ges 15.03.2016 14:08