How jämför en soft-start-autotransformator med en vanlig autotransformator?

0

Jag använder några kommersiella köksmaskiner från USA i Europa, så jag måste omvandla spänningen från 230v till 115v. Jag har läst om olika autotransformatorer och kom över några som har "soft start" och de som inte gör det.

När jag förstår det, startar mjukstart spänningen som den behöver av enheten istället för att bara ge full spänning på en gång. Är det sant?

Vilka enheter föredrar en justerad spänning till att börja med? Från vad jag har sett verkar autotransformatorer för mjukstart vara dyrare, så jag antar att de är troligen bättre runt, men jag vet inte. Kanske vill enheten ha full kraft direkt. Hur skulle jag bestämma om jag skulle få en mjukstart eller inte?

    
uppsättning willdanceforfun 24.03.2016 06:56

1 svar

2

Normalt används "soft start" stilkretsar för motorer anslutna till utrustning för att begränsa startmomentet och minska skador på utrustning.

Annan utrustning kan använda detta koncept om stora ingångsströmmar skulle vara skadliga för kretsarna eller utrustningen.

Resistiva värmeelement som de som används i matlagningsutrustning behöver inte en mjukstart. Vitvaror bör redan ha en korrekt filterkrets för sina elektroniska kontroller för att begränsa effekten av små spänningsfluktuationer eller spikar.

Jag kan inte riktigt se fördelen med en mjukstart för en transformator för apparater. Om en produkt klarar av att vara ansluten till 120 volt här i USA, borde de säkert kunna hantera den i Europa.

Lycka till!

    
svaret ges 24.03.2016 11:57