Are Klingon hot mot federationen seriös?

4

För några dagar sedan såg jag " Aquiel " (episod 6x13 av Star Trek The Next Generation ). Jag märkte en linje som talas av guvernören Torak där han hävdar att han fann att Aquiel Uhnari's flyghållare vandrade runt och " hon hade tur att han inte förstörde henne ".

Jag minns liknande hot från Klingon-sidan mot federationen i många tidigare episoder. Hur ska vi förstå detta? Klingon Empire har en fredsavtal med federationen och är därför dess allierade. Det är omöjligt att föreställa mig (åtminstone för mig) att en sida av en fredsfördrag kommer att attackera en annan, eller hur? Så, är dessa hot en slags Klingon natur, stil, kultur eller livsstil 1 , och kan därför lätt "ignoreras"? Eller är dessa äkta och seriösa?

1 Till exempel säger du din bästa vän att du kommer att döda honom, minst en gång i veckan, så han kan känna att din vänskap är varm, eller hur? På något sätt kan jag inte föreställa mig att en medlem i Nato behandlar en annan på så sätt. Eller något liknande allierat exempel.

    
uppsättning trejder 21.01.2015 12:19

2 svar

12

Jag är ledsen, men Klingon-riket är med största försiktighet inte en del av federationen; om de var, hur kunde de två gå i krig med varandra i DS9 ? De är allierade, men det betyder inte att Klingonerna är medlemmar i federationen. Om de var, skulle de inte ha en så stor stjärnflotta, för en sak, eller kunde de inleda krig mot aggression mot Cardassia utan federationens samtycke.

För det andra är utbytet knappast ovanligt i Federation-Klingon-diplomati. Det var sagt av George Kennan, tidigare sekreterare till den amerikanska ambassadören i Moskva - och senare den amerikanska säkerhetsrådgivaren tror jag - att Sovjetunionen bara förstod förhandlingar från en styrka. Om du frågade dem snyggt för något, skulle de lova att tänka på det och göra ingenting. Men om du bara berättade för dem vad du ville ha, och stödde det med våldshandling, skulle de förmodligen ge dig det. Detta hände när USA hotade att ingripa i Iran 1946, USA: s vägran att tillåta en gemensam ockupation av Japan och Berlin Airlift. Förenta staterna tillämpade inte tryck över Polen, så sovjeterna föll därför inte.

Samma gäller för Klingonerna. De är tydligen en militaristisk kultur, och förhandlingar från en svag position skulle bara bjuda in deras förakt. Att hota dem, även icke-seriöst, var det bästa sättet att säkerställa deras samarbete. I "Unification I" frågade kapten Picard Klingonerna för att få en fångst att infiltrera Romulan-rummet och berätta för Gowrons representant "du kommer att ha vår tacksamhet. Om du inte levererar fartyget, är jag säker på att andra i imperiet kommer, och de kommer att ha vår tacksamhet. " Detta är ett mycket trubbigt hot mot att återvända till en annan sida i Klingons samhällsflödespolitik, där Gowron bara blivit utbredd kansler efter ett blodigt inbördeskrig.

Sådana hot arbetar på båda hållen. Gowron vägrade väga att överväga att återvända Cardassian eller Federation territorium även efter Klingons anslöt sig till federationen mot Dominion. Martok uttryckte förakt för Cardassians och människor, trots att han stod bland likama av Cardassians, vars uppror mot Dominion hade säkerställt Federation Allianceens seger. Worfs bror, Kurn, hotade att döda rikare under "Faderns synder". Det här är helt enkelt hur Klingons samhälle verkar behandla förhandlingar.

    
svaret ges 21.01.2015 13:27
0

Det här är lite spekulativt och grundlöst, men mitt intryck är att båda tolkningarna är sanna.

Klingons kommer att göra hot mycket mer fritt än Starfleet officers skulle, och många av dem kommer inte att vara avsedda att följa upp handlingar.

Men samtidigt skulle Klingonerna sannolikt sannolikt verkligen upplösa fredsfördraget med federationen (eller om en enskild skeppskapten ignorerar det) än federationen skulle, så att åtminstone några av deras hot skulle kunna bäras ut om situationen inte blir löst för Klingons tillfredsställelse.

    
svaret ges 21.01.2015 14:00