Vent AV-garderoben på vinden

1

Jag har en liten garderob (4x6) som jag använder för att placera min AV-utrustning (mottagare / konsoler / etc). Det här fungerar bra, men som garderoben ligger i ett övervåningsrum blir det ganska varmt på sommaren. Jag skulle vilja lägga till en ventilationsfläkt till den garderoben för att avgasa lite av värmen, men föredrar att undvika att lägga till en annan utvändig ventilation på huset.

Jag vet att ventilering av badrum / köksutsläpp i vinden är en dålig plan på grund av fuktproblem, men jag undrar om det skulle vara OK i det här fallet. Den enda luftavluftningen från rummet skulle vara varm, torr luft.

Några tankar om att bara sticka en grundläggande badrumsfläkt upp och ventilera in i öppet utrymme över isoleringen (vinden har sina egna ventiler)?

    
uppsättning Thildemar 17.05.2016 19:02

2 svar

1

Jag skulle inte ha några bekymmer alls med att göra detta, förutsatt att en välventilerad vindsvåning. Var säker på att du har en fungerande backflow-förhindrande för att hålla kall luft ute på vintern. Att vara mer tät, kommer att ha en tendens att falla in i rummet.

    
svaret ges 17.05.2016 19:05
1

Köp inte en badrumsfläkt, eftersom de i allmänhet är klassade att köra inte mer än en timme eller så åt gången. Du vill ha en fläkt som är rankad för kontinuerlig drift.

Se till att din vindsolja har tillräcklig ventilation, så att du inte genererar något baktryck. På samma sätt, räkna ut något sätt att få mycket luft i garderoben, t.ex. en skärm i dörren.

Jag rekommenderar att du får den minsta fläkten med termostatstyrning du kan hitta, eftersom volymen du hanterar är ganska liten. (eller jag antar att du kan köra fläkten från ett strömuttag på din A / V-utrustning så att den bara körs när växeln är live).

Och som isherwood säger, få en backflow-förhindrande.

    
svaret ges 18.05.2016 19:12