Vem skrev Spider-kapitlen i en djup i himlen?

12

Det antyder att spindelkapitlarna skrevs av mänskliga översättare och det här är anledningen till att allt låter så "mänskligt". Var skriver Sherkaner igenom Trixia? Hur sammanfaller det med resten av boken och med kapitel var Human och Spider synpunkter blandas?

Som en punkt, vad är orsaken till att detta är viktigt (till exempel är det bara en ursäkt för att skriva Spindlarna på sätt som gör dem väldigt mänskliga?)

    
uppsättning user199421 13.09.2013 16:39

1 svar

10

Implikationen är att Trixia och de andra översättarna tittar på Sherkaner och resten av Spindlarna och skriver rapporter - det här är viktigt, det är därför Sherkaner inte kan avslöja sina planer att även Unnerby - av deras aktiviteter.

Stilen Vinge använder är tydligt något av en hyllning till Jules Verne och även moreso H.G. Wells. Jag tycker att Vinge gjorde detta som en del av en avsiktlig strategi för att få läsaren att identifiera sig med spindlarna som en ras som strävar efter tekniska framsteg, med den optimism som ofta finns i de tidiga sci-fi-arbetena i slutet av nittonde och början av tjugonde århundradet . Skriften saknar avsiktligt den sofistikerade man kan förvänta sig av en sci-fi-författare efter nittonhundratalet. Eftersom Vinge är en flera gånger Hugo vinnare - vann han för den boken faktiskt - han är helt klart inte typen att skriva Heinlein-stil juvenilmassa från femtiotalet och 60-talet. Trixias obsession med "Dawn Age" - Pre-Interstellar Flight Earth - gav Vinge en utmärkt ursäkt för att använda denna stil; Detta är vad Trixia, och i mindre utsträckning de andra översättarna, tycker om Spindlarna.

När det gäller de kapitel där synpunkten skiftar, är det vanligtvis bara ett fall av Trixia-skrivning - eller muntligt översättande, som i fallet med showet Qwi organiserar - som saker händer också på fartygen. Endast i de mycket sena stadierna av boken är spindelkapitlen inte direkt översatta, eftersom spindlarna nu har blivit bekanta med mänskligheten.

    
svaret ges 14.09.2013 10:28