Vad är alternativen för att ge en Battlemind möjligheten att markera på intervallet?

6

I grund och botten ville jag kunna markera ett mål upp till 10 kvadrater bort, så jag kan sedan använda Battlemind nivå 6 verktygskraften Psionic Ambush för att teleportera bredvid den.

Det enda möjliga alternativet jag ser är att ta svärdens student (Fighter multiclass) feat. Skulle det låta mig kasta en dolk eller annat kastat vapen för att placera ett märke? Eller från andra angreppsattacker med melee-vapen (till exempel en psykokinetisk vapen)?

Jag tänkte att jag skulle vilja tillbringa mitt multiclassalternativ på något annat än Fighter (lutande mot Runepriest atm) så att alla andra alternativ skulle uppskattas. Min Battlemind är för närvarande nivå 9.

Skål.

Redigera: För att ge extra önskad extra information ...

Jag är en nivå 9 Half-Elf Battlemind.

Karaktären är för Living Forgotten Realms så att jag tekniskt kan omskola allt när jag nivå, förutom Race och Class, vilket jag är glad att göra. På grund av detta kommer jag att ge dig min grundläggande spelstil som något att arbeta med. Jag är också ganska ny för DnD och detta är min högsta nivå karaktär (de få andra < = 2)

Jag har inriktat mig på mobil mångsidighet, för att jag ska kunna göra min defendering så fort som möjligt och snabbt kunna flytta över stridskartan till det jag behöver om förhållandena förändras. Jag har hittills fokuserat på förmågor som Persistant Harrier, nivå 2-verktyget Dimension Slide, nivå 1, Daily Accelerating Strike, Improved Initiative-prestanda, Lightning Rush, Lodestone Lure (nästan alltid används för att få de som jag inte kan nå) .

Även om jag vet att jag inte är anfallare, tycker jag om att vara tillförlitlig med min skada och som sådan använder jag en Falchion, tagit Valenar Weapon Training och har för närvarande Iron Armbands of Power

Statligt visat har jag hittills fokuserat på konstitution, dumpad intelligens, ignorerad karisma och försökt sprida resten relativt jämnt mellan styrka, fingerfärdighet och visdom. Jag har inte oroat mig för mycket om mina sekundära statliga ryttare i makten eftersom de verkligen inte har spelats in mycket. Jag skulle förmodligen kasta nästan allt ihop och några dex (för initiativet) om jag inte behövde oroa mig för NAD.

Inget särskilt speciellt, förutom att jag vill behålla förbättrad initiativ och Valenar vapenutbildning.

Den multiclass jag nämnde är främst för smak, och som något att göra medan jag sitter där blir det pounded av flera fiender för att hjälpa / buffa mina allierade. Denna situation verkar hända mycket eftersom Battlemind är bra för att kasta ut många märken:)

Tack igen.

    
uppsättning izak 07.01.2012 16:39

3 svar

4

En battlemind har inte många alternativ i det avseendet, men det finns några som du kan komma nära vad du vill.

Observera att förutom ditt förslag har jag inte hittat ett sätt att väsentligt öka det område som en battlemind kan markera, så de flesta förslag här är bara lösningar eller idéer som kan hjälpa till med ökad rörlighet och så vidare.

Det högsta sortimentet jag kunde hitta bland battlemind-krafter med en snabb kompendiumsökning var melee weapon +3 reach ( Dimensional Belyst [DDI] ) respektive close blast 3 ( Obsidian Shield [DDI] ) - resten var högst close burst 2 .

Klassfunktioner, befogenheter och prestationer:

 • Wild Focus [DDI] : Battlemind-klassfunktionen; fri åtgärd, möte, close burst 10 ; dra mål Cha modifier rutor och markera den till EOYNT.
 • Tankehastighet [DDI] : Battlemind-klassfunktionen; fri åtgärd, möte; flytta 3 + Cha modifier squares, kan användas även när förvånad. Kan förbättras till 5 + Cha modifieringsfält med Förbättrad tankehastighet [ DDI] .
 • Persistent Harrier [DDI] : Battlemind-klassfunktionen; omedelbar reaktion, möte, melee weapon ; när fienden träffar eller saknar dig, attackerar du honom tillbaka (även om målet är utanför din melee-räckvidd) och teleporterar intill det.
 • Iron Trap [DDI] : Githzerai racial feat; när fienden missar dig på grund av Iron Mind racial-funktionen, är fienden markerad och du får kampfördelar till EOYNT.
 • Efterfrågan är nått [DDI] : Battlemind feat, paragon tier ; Öka Battleminds efterfrågan till close burst 5 .

Utrustning:

 • Predatory Weapon [DDI] : Vapenstyrka; fri åtgärd, möte; när man slår med vapnet markerar ett mål inom 5 kvartaler tills EOYNT.
 • Farslayer Weapon [DDI] : Vapenstyrka; standard handling, viljat; gör melee grundläggande attack upp till 5 rutor borta.
 • Större dansvapen [DDI] : Vapenstyrka; mindre åtgärd, viljan; animera vapen (direkt med rörelseåtgärd, flyghastighet 6, måste se målfält) medan du kan se vapnet du kan göra melee weapon angrepp genom det (räknar vapenets torg som ursprungsfält istället för torget).
 • Eldritch Knight's blad [DDI] : Våbenegenskaper ; när du använder en standardåtgärd för att göra en melee attack öka öka till 5 för den angreppen.
 • Planesplitter-vapen [DDI] : Våpenstyrka; fri åtgärd, möte; När man gör en melee attack ökar vapnet räckvidd med +2 rutor.

Du kan i alla fall se på " Beyond Bodily Brutality: Grunderna i Building Battleminds "handbook på WotC boards.

Och ja, ditt antagande är korrekt. Med Svärdets student [DDI] skulle tillåta dig att markera någon fiende en gång per möte med någon attack som är gjord med den valda vapentypen (enhänt melee eller tvåhandig melee) oavsett träff eller miss.

    
svaret ges 07.01.2012 17:52
3

Utvidga @ arotter svar, min föredragna metod för att markera i intervallet är med halv elva, strålans hand och dabbling försvarare * . Du kan markera upp till tre mål på så sätt, och du kommer att kunna hålla den upp varje gång (om du inte har något bättre att göra) i paragon.

Utöver det är varje rangstyrka och försvarande dabbler ett utmärkt val för märkning, liksom trosens soldat.

Men jag tittar på köttet i din fråga, jag har en annan rekommendation. Med tanke på att ditt mål är teleportation, skulle jag rekommendera multiclassing warlock och, på nästa nivå, ta warlockens vil-teleport verktyg. Två prestationer för att-vilja-teleport (1, men trivialt förbättrad på alla vanliga sätt) är en bättre handel än två prestationer för en mötesteleport. Jag skulle också rekommendera den här metoden på grund av dess synergi med lightning rush positionering, så att du kan välja en godtycklig torg för att beordra slagfältet från.

Också runepriest är en fälla. den har liten eller ingen statssynergi och ingen verklig mekanisk synergi med battlemind.

Redigera för ökade detaljer:

Mål: maximera slagfältets rörlighet på nivå 9 som en halv elva battlemind. Dilettant bör användas för märkning och / eller tillfälleattacker. Multiclassing valet bevarat, följaktligen med eller för dilettant. Inga redskap. Försök att bevara feats förbättrade init, valenar vapen utbildning.

Tankar:

Med HBE ger vi oss 2 saker att arbeta med, med en avsedd för "RP" ändamål. Stats kan vara antingen con / wis eller con / cha. Med tanke på affischens betoning på initativ, tycks tankens hastighet + snabba reaktioner ha några fina synergier.

Hållbar bärare tillhandahåller mobilitet för teleportation, särskilt med det fantastiska harrying-steget.

Snabbreaktioner vald istället för förbättrad init, gör det möjligt att slutföra dex fokus och högre rörlighet första omgången. Ett drag 7 + blixtstopp betyder en härlig dubbel attack mot fiendens artilleri när de väljer att vara dumma. Optimalt betyder det att eldritch strejk betyder betydande märkning är knepigt. Vald vald för att maximera fördelarna med hög rörlighet. Viktigast är "Lodestone lock" eftersom det inte finns något villkor för närhet till spelaren .

Soldaten av tron är fantastisk. Även om det inte är den efterfrågade räntefria, är det potentiellt ett möteslångt märke på avstånd. I kombination med den ursprungliga rörligheten bör den uppfylla kraven. Detta ger oss också heliga symboler för en potentiell lark i implementeringsklasser. Men en tvärkrigsfälts teleport är något överflödig med den stora rörelsen som ges av tankegång. Medan det är trevligt att stör artilleri och andra människor som vill hålla sig ur slaget, uppnår detta bygg redan det.

Medan nominellt jag skulle rekommendera långvarig harrier mer tror jag att tankegången gör att syftet med denna byggnad är mer exakt. Fey-Strike Falchion vald på grund av synergier med att försvara dabbler. Medan jag tycker att det är överflödigt i denna byggnad, fanns det inga "måste ha" prestationer för nivå 8 och detta uppfyller frågan. Personligen skulle jag ta defensiv rörlighet för fler val under blixten. Det andra stora problemet med den här byggnaden är att försvaret är lite mjukt, vilket bara förknippar smärtan som man tänker på fiendens artilleri medför.

391.133

* Investeringsinvesteringen för att försvara dabbler är dyr, speciellt eftersom battlemind inte kommer med implementeringsbefogenheter. Adept dilettante tillåter kraften att omskrivas till kostnaden för multiclass feat. Redskap kostar extra. Som arotter noterar: "Nå då är det redan upp till 2 saker (3 om du vill ta itu med redskapsfrågan och det introducerar en extra pengar / skräpavsats till Battlemind)."

    
svaret ges 07.01.2012 18:20
3

Efter att ha undersökt de andra svaren ser jag ett antal alternativ som är tillgängliga för att direkt svara på min första fråga om en Battleminds förmåga att markera på längre intervaller.

Svärdets student

 • Gör det möjligt för dig att markera på en träff eller missa med en eller två handed vapenangrepp.
 • Området är beroende av vapen eller kraft som används. Max kan vara upp till 20 rutor (Javelin eller Fey Strike Weapon till exempel).

  Kräver
  • Studerande i svärdens multiklassfighter.
  • Ett vapen eller en kraft som gör att du kan göra en attack i räckvidd med ett eller två handgjorda vapen (vald med feat).

Efterfrågans räckvidd

 • Ökar Battlemind Demand ut till 5 rutor.

  Kräver
  • Efterfrågans färdighet (paragon-nivå).

Troens soldat

 • Gör det möjligt för dig att använda Paladin's Divine Challenge för att markera ett mål inom 5 rutor.

  Kräver
  • Soldat av tro multiclass Paladin feat.

Hand of Radience / Defending Dabbler - Endast halv elle

 • Gör det möjligt att använda Hand of Radiance för att markera upp till 3 mål på träff.
 • Område 10.

  Kräver
  • Hand of Radiance som dilettantisk kraft.
  • Försvara Dabbler feat.
  • Idealiskt behöver du också en anständig visdom eller Adept Dilettante-prestation, och kunna använda redskap för att det ska fungera bra.

Låt mig veta om jag har saknat något.

    
svaret ges 08.01.2012 05:13
Senaste kommentarerna

För närvarande tas detta bort genom att endast platsen och ljuset visas så att du måste använda en kringutrustning som SoF eller BS. Tar alla axelskador att minska täckmodifieringarna? Absolut nej, efter våra förslag bör du aldrig behöva sänka bränsleutnyttjandet på 60 km vilket sparar uthållighet (inom en viss marginal i längre intervall) men bör hjälpa till med andra dåliga abiliter. Spelare med en eller två maxade skott kommer mer än troligt att kunna köra Panzeruss ganska bra (det är vad jag... Läs mer