How att isolera gips från lukt?

0

Jag har en stark lukt som kommer från min "hoarder" granne på övervåningen. Det sipprar genom en gipsskivans kolonn som rymmer en metallventilationsaxel (i hörnet av mitt sovrumsskåp).

Jag tänker på att öppna gipsskivans kolonn, sätta in en plywoodhylla, isolera hyllan och insidan av kolonnen och fylla sedan ut utrymmet över hyllan (mellan gipsskivan och metallaxeln) med 20 pund luktabsorberande träkol.

Är detta ett rimligt tillvägagångssätt? Vad skulle vara det bästa materialet att isolera gipsväggen mot lukten: skumtätningsmedel, vattentät färg eller något annat?

    
uppsättning Anton 28.03.2018 19:39

1 svar

2

Har denna ventilationskanal i din garderob en öppning i ditt rum?

Den mest effektiva metoden för att minska denna lukt är att först identifiera eventuella luftläckor i den delade väggen. Isoleringen kommer att göra mycket lite jämfört med försegling. Läckor är förmodligen anledningen till att du kan lukta lukten till att börja med eftersom luktar verkligen inte skulle kunna tränga in i fasta ytor. De vanligaste källorna till luftluckor är kring eluttag, baseboard där väggen möter golvet och ventilationsuttag. Dessa luftluckor kan enkelt förseglas med silikon caulk.

Jag behöver en mer detaljerad beskrivning av vad som händer med denna kanal i din garderob. Är detta rent för avgas / luftcirkulation, uppvärmning eller kylning? Hur lätt kan du höra ljud som kommer från din granns hemvist? Det kan finnas allvarliga problem i ditt hem som kanske inte är relaterat till din granns levande vanor. Du kan ha ett dött djur eller mögel gömd någonstans. Jag skulle absolut inte göra vad du föreslog i din första fråga. Vänligen ge mer information!

    
svaret ges 28.03.2018 20:50