Vad orsakar det högljudda bruset när min A / C stängs av?

0

När min A / C stängs av efter några minuter gör det ett skrikande ljud som tar cirka 20 sekunder. Du kan höra det om två hus ner det är så högt. Min enhet har en värmepump och är ca 5 år gammal.

Jag har haft fyra HVAC-människor tittar på det och ingen kan räkna ut det. Två av dem sa att de aldrig hört något liknande. Jag hade reverseringsventilen förändrad ungefär två veckor sedan och bruset stannade i två veckor och nu är det tillbaka.

Annat än bullret fungerar A / C bra. Vad kan orsaka bruset?

    
uppsättning Jet Jock 06.06.2017 21:31

1 svar

1

Det kan vara en läckande utloppsventil eller röra på kompressorn. När kompressorn stängs av trycker trycket på huvudet över ventilen. Om apparaten har serviceventiler, stäng av urladdningsventilen ur enheten, kör kompressorn tills huvudtrycket ökar till max, stäng av kompressorn och lyssna. Någon bra service tech kan göra detta. Om det inte finns några servoventiler skulle jag köra enheten, stänga av kompressorn och använda ett stetoskop för att lyssna på kompressorn. Om det inte är kompressorn använder du sedan stetoskopet på backventilen. Kontrollera fläktlagren för att se till att det inte är syndern. Och samtidigt som du är på den, hitta en bra serviceteknik och ring aldrig de andra 4 impostersna.

    
svaret ges 08.06.2017 13:00