Easyaste sättet att övergå från Pathfinder till Dungeons and Dragons

8

Jag har spelat Pathfinder av och på i några år nu och är ganska bekant med reglerna. Jag hörde också från min bror att Pathfinder kom till som en bättre version av Dungeons and Dragons (ingen störning mot DnD-spelare). Jag råkar också gå på college snart, och de har en Dungeons and Dragons club där och de använder Dungeons and Dragons 3.5e . Så det fick mig att tänka: Vad är det mest krångliga och förvirrande fria sättet att övergå från Pathfinder till Dungeons and Dragons 3.5e så att jag inte kommer att göra mig fullständig dåligt när jag börjar college?

    
uppsättning Cyberson 20.01.2016 06:14

2 svar

8

Förutom Vorpal Mischas svar, den här frågan har visat sig vara ganska användbar för alla som överför mellan de två systemen.

Bara för att nämna de viktigaste förändringarna: I D & D kan tecken i allmänhet ta mindre av ett slag än i Pathfinder, så du kanske behöver justera dina kamptekniker.

Grappling och Tripping är dessutom lite mer komplicerade i D & D 3.5 än i Pathfinder, så om du vill spela en Combat Manouver-tung karaktär, bekanta dig med dessa regler tidigare.

I allmänhet many betraktar Pathfinder som "mer balanserad", så din favoritklass / ras / bygg / etc. kan vara mycket starkare eller mycket svagare jämfört med hur de utfördes i Pathfinder.

    
svaret ges 20.01.2016 11:02
9

3.5 och Pathfinder är otroligt lika, vilket kan göra övergången lätt i övergripande kunskap, men du kan hitta dig själv upptagen med detaljer och små detaljer. Du kan ofta hitta dig själv att komma ihåg Pathfinder specifika detaljer och statistik som inte är närvarande i 3.5e eller något annorlunda.

Jag rekommenderar att du ser till att du dubbelklickar allt för att börja - oavsett hur enkelt det är - bara för att vara säker och berätta för dina medspelare att du kommer från en Pathfinder-bakgrund och uppmuntra dem att påpeka din fel. Om du har tid kan det vara värt att få dem att snabbt kolla in ditt karaktärsblad så att du inte har blandat upp system.

    
svaret ges 20.01.2016 07:28