Är det någon betydelse i Capt. Jack Sparrow som heter Mr Smith i de första Pirates of the Carribean?

8

Så i de första Piraterna i Karibien, den svarta pärlens förbannelse, när Jack Sparrow först anländer till hamnen, frågar mannen honom för en schilling och hans namn för att "binda upp sin båt" i kajen . Jack Sparrow ger honom 3 schillings istället i hopp om att vara kvar namnlösa. När Jack Sparrow går bort kallar mannen honom "Herr Smith".

Senare när han pratar med de två vakterna på båten, strax innan Elizabeth Swan faller från hallen i vattnet, frågar vakterna honom hans namn och han svarar "Smith".

Finns det någon betydelse i det faktum att han hänvisas till som och refererar till sig som Smith, eftersom den första kompis som han rekryterar för sin strävan är Arabella Smith, dotter till den ökända piraten Laura Smith? Eller är detta bara en slump?

    
uppsättning Lilnonie 23.03.2014 02:55

4 svar

18

Jag är inte säker på om det har någon speciell betydelse i det här fallet, men "Smith" är en av de vanligaste efternamnen i USA, kanske till och med den vanligaste. Så när någon vill välja en pseudonym för att maskera sin sanna identitet, är det ett typiskt val. Och av en eller annan anledning har "Smith" fått detta rykte mer än något annat vanligt efternamn, så du kommer ofta se den användas för det ändamålet i TV och film.

    
svaret ges 23.03.2014 03:20
4

Lägg till något här,

När Jack först anländer till Port Royale händer följande samtal med Harbormaster och Jack.

Harbormaster: Hold up there, you. It's a shilling to tie up your boat at the dock... and I shall need to know your name.

Jack Sparrow: What do you say to three shillings and we forget the name.

Harbormaster: Welcome to Port Royal, Mr. Smith.

Att vara Smith är mycket vanligt och allmänt använd namn vid den tiden. Ett liknande begrepp används som att gömma något i en vanlig syn.

Så Jack accepterar det och han fortsatte att använda namnet Smith för att gömma sig från andra medan den visas offentligt.

Uppdatera ..

I Pirates of the Caribbean: på stranger Tides Jack efterliknar en domare och han kallas också som "ärade dommer Smith". Detta kan inte vara en enda samspel.

    
svaret ges 13.07.2017 06:22
1

Som andra har svarat på namn som Smith och Jones är så vanliga att de ofta används som alias, vilket är fallet med Captain Jack Sparrow dockning på Port Royal ...

Namnet Smith tenderar emellertid att vara ett tematiskt återkommande namn under hela arbetet ...

 • Smith, som många efternamn, var en gång ett yrkess efternamn som hänvisade till antingen en låssmed eller en svart smed . Så det är lite ironi att Jacks öde skulle bli intrasslad med sonen till en före detta kamrat, vars yrke är en svart smed. (Will Turner II)

 • I unga Jack Sparrow-äventyrsböcker är Jack Sparrow vänner med en tjej av samma ålder som heter Arabella Smith . Det finns också hennes föräldrar, en pirat som heter Laura Smith, och Laura's make var en tavernsägare av The Faithful Bride ...

 • I Pirates of the Caribbean på strängare Tides , imponerar Jack den verkliga Justice Smith , som är bunden och gagged.

 • I den femte filmen Dead Man Tell No Tales presenteras vi Carina Smyth , med hennes efternamn som en variation av Smith. Dessutom är hon en astronom som använder en ädelsten, stjärnor, under en blodmåne för att navigera och detta sammanfogar ett magiskt objekt som kallas Sun-and-Stars Amulet som Arabella använder i de unga Jack Sparrow-novellerna. Trident härrör också från de unga Jack Sparrow-novellerna.

 • svaret ges 16.09.2017 20:24
  0

  Harbormaster indikerar att han har accepterat muta och tillåter Jack att förbli anonym. Han kan också vara slyt att föreslå att han tycker att Jack är uppe till ingen bra. Att ge Smiths namn när man registrerar sig på ett offentligt boende är starkt förknippad med den offentliga fantasi med djärvt beteende.

  Det är till exempel namnet som äktenskapsbrottare förmodligen skriver i hotellregistret. Groucho Marx fick mycket körsträcka utifrån detta i A Night in Casablanca . Hans karaktär arbetar vid receptionen på ett hotell när en Herr och Fru Smith försöker registrera sig. Han uttrycker högt uppfattningen att "med ett namn som smith" kan de eventuellt verkligen inte gifta sig.

      
  svaret ges 12.12.2014 15:59