Frying senapoljor i indianhärdning (tadka)

3

Många indiska recept kräver en snabb stekning av senapsfrö tills de börjar poppa. Om oljan är väldigt het, suger senapfröna direkt - men eftersom jag alltid är rädd att låta min olja komma till rökpunkten, lägger jag ibland senapfrön när oljan inte är tillräckligt varm men då byter de färg men inte T pop, även efter 1 minut. Ska jag vänta på att de ska dyka upp med risk för att de brinner?

    
uppsättning dan12345 27.12.2013 11:34

4 svar

1

Jag värmer i allmänhet oljan och när den är varm, ta bort pannan från värme eller sänka värmen till ganska medan jag lägger till senapsfrön. Senapsfröna behöver inte laga mat eller popa i mer än 5-10 sekunder, annars kommer de att brinna. Senapsfrön skiljer sig från kumminfrön, som bara tar lite längre tid att popa och steka. Kom också ihåg att behålla nästa ingredienser redo att gå in när du returnerar panelen tillbaka för att värma.

Jag gillar inte dem som poppar ut ur pannan, så jag lägger bara locket på pannan, men det är min personliga preferens. Och kom ihåg, om de brinner, kan du alltid testa det och lära sig att laga mat på mindre tid:)

Anledningen till att kryddorna är stekta och inte torra rostade är att traditionellt "tadka" ska sitta i olja när den läggs till den kokta curryen eller dalen.

EDIT: Hur man berättar när oljan är het

  • Jag skulle generellt lägga min hand över panelen och känna panterns värme. Jag borde inte kunna hålla min hand över pannan, men var försiktig med den här metoden.
  • Om oljan lätt rör sig runt pannan (som vatten) och täcker pannan snabbt
  • Du kan försöka lägga till några senapfrön (3-4) och de ska sizzle omedelbart efter att du har lagt till pannan
svaret ges 27.12.2013 12:03
1
När det gäller ditt första bekymmer om att röka oljepunktet, är det här ett bra knep: När du känner oljan är tillräckligt varm men inte säker, släng bara ett senapsfrö och se om det dyker upp. Om ja, lägg till alla dina senapsfrön.

När det gäller ditt andra bekymmer för att bränna senapsfröna, så snart dina frön poppar, borde du vara redo att lägga lök eller vad som helst nästa ingrediens. På så sätt får löken / andra ingredienser sizzle av den poppande senapen och sänker temperaturen som förhindrar frön från att brinna.

Poppa av senapfrön är ett måste. Utan detta kommer smaken bygga upp inte att hända. I indisk matlagning kallas uppvärmningsoljan och tillsätter kummin / senap och dess popp, "Chaaunk" eller "Tadka". Denna "Chaaunk" är kärnan i indisk matlagning.

    
svaret ges 23.02.2014 02:34
0

det beror på olja som du använder matlagning i musturdolja, kräver att du tar oljan till rökningspunkten, sedan minskar flammen i 30 sekunder och sedan tillsättes måste fröprocessen vara nästan samma för varje olja med små variationer.

nyckeln är att minska flamman och vänta i några sekunder för att lägga till hela kryddor.

    
svaret ges 04.01.2014 15:16
0

Fröna poppar inte rätt sätt när du lägger till indikerar att oljan inte är tillräckligt varm. Bara sänka flammen under en tid. Det kommer sakta att börja brista. Vänta inte med fröerna i oljorna vid hög flamma som Detta kan leda till att fröet brinner bort

    
svaret ges 24.08.2016 16:25