Vad menar folk när de säger att saker är retroaktiva i Pathfinder?

12

Jag har hört det här på flera frågor, inklusive frågor om förmåga poäng, guiden stava böcker och färdigheter poäng. Vad betyder detta med tanke på dessa saker och i allmänhet?

Om någon kunde förklara det på ett enkelt sätt för en ny spelare som skulle uppskattas mest!

    
uppsättning Wizard1992 25.04.2014 19:48

2 svar

23

När något anses retroaktivt, ska du behandla det som om det alltid var fallet, även om det inte var.

Om du till exempel får tillräckligt med en permanent ökning av Intelligence för att höja din modifierare från +4 till +5, får du färdighetspoäng (och andra fördelar med Intelligence) för varje tidigare nivå där du inte hade den bonusen, såväl som den nuvarande nivån, och på varje nivå du får efter, per svar på en forumtråd .

Detta medför att förenkling av träffpunkter, kompetenspunkter och andra aspekter av generering av högkvalitativa tecken genereras, såsom kända språk och stavningar.

    
svaret ges 25.04.2014 19:59
9

Jag misstänker att de pratar om förändringar som påverkar inte bara vad du får för framtida nivåer men vad du fick tidigare.

Låt oss säga att jag är en 7: e nivå karaktär med en 13 CON. Sedan på 8: e nivå ökar jag förmågan till CON, höjer den till 14. Det ökar min HP med +8 (eftersom det höjde min CON-bonus från +1 till +2, ger det mig +1 mer HP / nivå). Om detta inte var retroaktivt skulle det bara gälla för HP som hämtats på framtida nivåer.

Samma logik gäller för kompetenspunkter och stavar som är kända, mottagna baserat på INT.

    
svaret ges 25.04.2014 19:59