A / C Kondens från kanal in i gips

1

Min A / C-enhet har kanaler som går till andra våningen, på vinden, för att mata några takventiler.

Idag, efter flera dagar brutal fuktighet, märkte jag att det var en blåsning och på ett ställe sprängde runt där duktworket kom på övervåningen.

När vi köpte huset (även på sommaren) såg vi lite blåsning, och inspektören tyckte att det skulle kunna vara från taket. Säljaren ersatte taket, vi hade det inspekterat igen, och det bedömdes vara bra.

Vattnet ligger på samma ställe. Eftersom vi inte hade haft något regn idag, misstänkte jag att det var A / C, så jag klippte ut det mest drabbade gipset. Visst nog finns ett oisolerat metallrör installerat helt upp mot gipset och kondenseringen känns lätt.

Min fråga är: Vad kan jag göra om detta? För nu har jag klippt ut den drabbade gipsen och borrat några andra hål i drabbade områden, i hopp om att få lite luftflöde genom det åtminstone.

Men vad ska min nära och långsiktiga strategi vara? Behöver jag byta ut den här metallsektionen av röret? (Det verkar som om det finns en armbåge där, utrymmet är inte tillräckligt stort för det plastisolerade flexibla rörsystemet som vi har ner). Hur kan jag förhindra att problemet uppstår? Skulle en permanent ventil i detta utrymme hjälpa?

    
uppsättning Emily 20.07.2013 23:28

1 svar

4

Det bästa sättet att bekämpa kondensationsproblemet är att isolera stigarkanalen, aka metallkanalen, som orsakar problemet. Det finns flera sätt att göra jobbet. Det bästa sättet är att använda en ångspärr & spray-on skumisolering, men det kan vara dyrt och rörigt, om inte gjort av en professionell. En annan är att använda Rock-ull för att isolera kanalen, men ofta finns det inte tillräckligt med utrymme i väggen för att använda det. Den isolering som jag föredrar att använda är en kanal-wrap. Det ser ut som bubbla-wrap med små "bubblor" sandwiched mellan 2 lager av foliefodrad plast. Det beror helt på hur mycket pengar du vill spendera och hur mycket utrymme det finns mellan kanalen och gipset Den kortsiktiga lösningen är att installera en kanalomslag. Den finns tillgänglig inom hemförbättringsbutikerna inom byggvaruavdelningen i isoleringsdelen. Det kommer vanligtvis i olika längder vid en 4 fot bredd och kan skäras i storlek med sax (eller en rakblad, om du är försiktig). För att installera det, mät bara avståndet mellan tapparna och lägg till minst 12 tum för att hålla in isoleringen bakom kanalen ELLER lägg till 4 tum & häfta den till dubbarna som traditionell glasfiberisolering. Skär kanalväxeln till storlek. Du kommer också att behöva få metall (kanal) tejp för att täta sömmarna mellan överstycket och det nedre kanaltråget. Den har en pappersbärare för att hålla den limmade sidan från att hålla sig till sig. Du måste ta bort pappersbäraren när du installerar den. Den långsiktiga lösningen skulle vara upp till dig. Du kan anställa någon för att ta bort dina befintliga kanaler och isolera dem, eller du kan själv göra jobbet, vilket är den enda lösningen på ditt problem. Och för övrigt kommer det bara att göra saken värre genom att skära ett hål på väggen genom att ge fuktigheten en direkt väg till de nu oisolerade kanalerna.

    
svaret ges 21.07.2013 10:21