Hur flyttar Hogwarts trappor i böckerna?

5

När jag läste Harry Potter -böckerna, föreställde jag mig att "trappan förändras" saken vara mer som gråtande änglar från Doctor Who genom att de ändras när du inte ser eller utan att märka dig någonstans.

I filmen flyttar trappan framför dina ögon och du håller bara på och väntar på att den slutar och då är du som "ja hur går jag till klassen nu?"

Så vilken är den? Gör trapporna

 • Flytta som om de är på motoriserade svängbara spår som i filmerna? Eller gör de
 • flytta i ögonkontakt som en gråtande ängel och du förstår inte vad som hände, du vet bara att de inte är så som de var för andra gången? Eller gör de
 • Flytta på något annat sätt?
 • OBS! Var snäll och säkerhetskopiera dina svar med källor

      
  uppsättning RedCaio 30.03.2016 02:54

  2 svar

  9

  Kan vara något av ovanstående; det är aldrig bekräftat.

  Den enda mekaniska beskrivningen vi får 1 finns i Filosofens sten , vilket är ohjälpligt vagt (betonar min):

  There were a hundred and forty-two staircases at Hogwarts: wide, sweeping ones; narrow, rickety ones; some that led somewhere different on a Friday; some with a vanishing step halfway up that you had to remember to jump. Then there were doors that wouldn't open unless you asked politely, or tickled them in exactly the right place, and doors that weren't really doors at all, but solid walls just pretending. It was also very hard to remember where anything was, because it all seemed to move around a lot.

  Harry Potter and the Philosopher's Stone Chapter 8: "The Potions Master"

  Det enda andra specifika namnet på de rörliga trapporna, som jag känner till, är från en 2000 livechatt på Scholastic.com , där Rowling säger att de gör flyttar (fet är min betoning, kursiv är från källan):

  Do you have an actual floorplan for Hogwarts? Do you use it when writing the books?

  A. I haven't drawn it, because it would be difficult for the most skilled architect to draw, owing to the fact that the staircases and the rooms keep moving. However, I have a very vivid mental image of what it looks like.

  Det finns en hänvisning till en "svängande trappa":

  "You can't come down here!" Ginny was calling to the crowd. "No, sorry, you're going to have to go round by the swivelling staircase, someone's let off Garrotting Gas just along here -"

  Harry Potter and the Order of the Phoenix Chapter 32: "Out of the Fire"

  Som förmodligen rör sig på något fysiskt sätt, går det med namnet, men om det ändras eller bara svängningar på platsen (som Dumbledores trappor) är det okänt.

  Känn dig fri att headcanon , till ditt hjärtans innehåll.

  1 Bortsett från trapporna till Dumbledores kontor, som är lite unika

      
  svaret ges 30.03.2016 03:22
  0

  JK säger inte mycket om detta ämne i böckerna, men det här är vad de magiska platserna boken och pottermore säger om vad de gjorde i filmerna. Intressant ämne, men något jag skulle vilja veta. "En av Stuart Craigs första uppdrag för Harry Potter och Philosopher's Stone var att installera rörliga trappor som går från golv till golv i Hogwarts. För att börja behövde han bestämma hur trapporna skulle röra sig. En första tanke var att efterlikna en rulltrappa , men Craig säger, "eftersom trapporna är gjorda av marmor, det verkade för mycket av en sträcka!" Han kom upp med tanken på en trappa som bokstavligen svängde nittio grader från en position till nästa. "Det kan ligga mot en vägg och sedan svänga över rymden och bilda en bro från en landning till en annan. Det verkade det enklaste mekaniskt. "Han förutsåg det kompletta trapphuset som en fyrkant bestående av trappor på fyra sidor." Dessa trappor ledde sedan till fyra sidor av ett annat torg ovanför, och det ledde till fyra sidor av en annan torg osv. Det var som en dubbel spiral, trapporna föll i själva verket runt varandra och på något sätt denna enkla modul och denna enkla mekaniska rörelse plötsligt blev en komplicerad bit av geometri. "

      
  svaret ges 05.04.2016 06:40