Behöver tidherrarna sova?

23

De typer av berättelser som berättas i Doctor Who brukar hända snabbt, en händelse efter en annan. Till exempel Unicorn och Wasp verkar hända på en eftermiddag springa till kvällen.

Dessa berättelser visar sällan något som händer över dagar där karaktärerna sover.

Sova timelords? Behöver de, eller är det ett val? Finns det något som bryr sig om de behöver sömn eller hur ofta de behöver äta eller vad de behöver för att överleva fysiskt?

Och i sömnproblemet menar jag inte på något som Family of Blood , där doktorn har förändrat sig till en människa eller i situationer som precis efter en förnyelse där ett Timelord kan behöva tid för att hantera regenereringen. Jag menar i allmänhet, som i det dagliga livet när det inte är under extrema förhållanden.

    
uppsättning Tango 29.05.2012 05:50

10 svar

24

Säsongen 6 "mini-episoden" " Godnatt " innehåller följande utbyte:

Amy: Do you do this every night?

Doctor: Oh, Hello.

Amy: You're trying to conceal a euphonium. Guiltily. Has that ever been attempted before?

Doctor: What? Oh, this. Oh, yeah, it's just one of those euphoniums.

Amy: Okay, so is this what you do at night when we're sleeping. Have extra adventures?

Doctor: I don't sleep as much as you. I keep busy.

Således tycks doktorn Läkaren sova , inte lika mycket som en människa.

    
svaret ges 29.05.2012 06:31
18

Jag vet att det här är en gammal fråga, men jag ville bara lägga till den här interaktionen från det 9: e avsnittet av säsong 9, Sova inte mer :

DOCTOR: Sleep is vital. Sleep is wonderful. Even I sleep.

CLARA: When?

DOCTOR: Well, when you're not looking.

Senare i avsnittet diskuterar doktorn vikten av sömn hos alla levande varelser (som givetvis inkluderar Time Lords) (betonar min):

DOCTOR: Sleep is essential to every sentient being in the universe . . . Sleep isn't just a function. It's blessed. Every night we dive deep into that inky pool, deep into the arms of Morpheus. Every morning we wake up and wipe the sleep from our eyes.

  • I det första citatet säger han tydligt att sömn är vital (till och med för honom), och att han trivs (sömn är underbar).
  • I det andra citatet erkänner han i huvudsak att sova varje natt och vakna varje morgon, genom att använda pronomen vi när han lätt kunde använda en annan.

Och där har du det. Jag kände att jag borde lägga till mitt svar trots de befintliga eftersom författaren lämnar inget utrymme för tolkning, till skillnad från Doctor-Amy-interaktionen. När han sa "Jag sover inte så mycket som du", kunde han ha menat att han inte sover alls, för 0 timmar är inte lika mycket som 8 timmar. Med andra ord var han för vag för att ge några faktiska fakta för att säkerhetskopiera ett krav.

Men om doktorn sover som natt, hur kom vi trodde att han bara sover mycket lite? För att han har en tidsmaskin, och för att ingen skulle titta på en show om en man som sover.

    
svaret ges 15.11.2015 14:23
7

Jag kunde inte hitta eller komma ihåg om det någonsin uttryckligen anges att doktorn eller timelordsna sover, men det är underförstått tungt i serien när han pratar om drömmar, eller är tvungen till en genom vilket sätt som helst.

På "Dagen för doktorn" , den 50-årsjubileumsspecialisten, på 1:14:30-märket, säger doktorn:

"Clara sometimes ask me if I dream. 'Of course I dream', I tell her. 'Everybody dreams'. 'What do you dream about?' she'll ask. 'Same thing everybody dreams about', I tell her. 'I dream about where I'm going.'"

På julaftonet 2014 The Last Christmas , förklarar doktorn flera gånger hur drömmar är roliga, hur sinnet fungerar för att fylla luckorna så vi inser inte att det är en dröm, han frågar Clara:

"Have you ever woken from a dream and discovered you're still dreaming?"

som låter som om han pratar ur personlig erfarenhet. Och det finns den meningen som han säger senare på episoden:

"No one knows they're not dreaming. Not one of us. Not ever. Not for one single moment of our lives."

Det finns dessutom det faktum att den psykiska manifestationen av doktorens onda sida i avsnittet Amys val (S05E07) valde att kalla sig The Dream Lord efter att ha vaknat av psykisk pollen och använde drömmar för att tortera doktorn, Amy och Rory.

    
svaret ges 03.10.2018 11:20
4

Vi ser doktorn som ett barn i Lyssna , eller åtminstone vakna upp.

Vidare innebär den diskussion vi hör att detta är normalt för att de ska sova.

    
svaret ges 15.11.2015 20:54
3

Om du tittar på originalserien, särskilt den första serien med William Hartnell, går de (doktorn och hans granddotter) i sömn.

    
svaret ges 08.07.2013 01:21
1

I Big Finish-ljudversionen "Davros" hävdar doktorn att Time Lords bara behöver en timmes sömn, i motsats till de sex till åtta timmarna som den genomsnittliga människan kräver.

    
svaret ges 17.11.2015 23:06
0
Efter hans regenerering i David Tennant, IIRC, måste han sova ett tag för att återhämta sig. Detta är inte avgörande, men indikerar åtminstone att Time Lords blir trötta, vilket innebär att de skulle behöva sova. Även, som @BobWarwick påpekar, inte lika mycket som oss bara människor.

Som förklarar förmodligen varför de väljer alltmer hyperaktiva aktörer för rollen. William Hartnell utesluten.

    
svaret ges 29.05.2012 09:54
0

Jag har märkt flera saker om doktorn. 1: Han behåller sina personliga behov och sådant för sig själv. Han gjorde, även om han under den senaste säsongen 8 erkände att han tvingade sig till en drömstat. 2: Regenerering. Jag har märkt att när läkaren regenererar blir regenerationens kraft större. När han först regenererade han långsamt och fridfullt sitt ansikte, men när han senast regenererade (från Smith till Capaldi) blåste han ett Dalek Armada-fartyg, storleken på en stad ur himlen, plus stor skada på byggnaderna.

    
svaret ges 28.03.2015 06:59
-1

När du tittar på denna fråga glömmer du flera viktiga saker. En är hur Timelords och alla andra arter visas på skärmen. För det andra är det allmänna tidsflödet för showen.

När man tittar på hur Timelords och andra arter avbildas på skärmen måste man komma ihåg att biologiska funktioner i allmänhet är ganska tråkiga. Vad det betyder är att om inte det behövs för en plotpunkt så ser du ingen av dem på skärmen. Detta inkluderar sömn, ätning, avlägsnande av biologiskt avfall (tänk toalett) eller allmänna hygienfrågor. Om du inte behövde det på skärmen så ser du det inte.

Berättelsens tidslinje är också viktig. Det bör komma ihåg som det har sagts och talat om många gånger i berättelserna att tiden som passerar för kamraterna inte är densamma som för läkaren. Vad jag menar med detta är att det kan finnas ett nytt äventyr för följeslagaren varje dag som inte är fallet för läkaren. Från vad vi kan bestämma på skärmen är det att det i allmänhet är en mycket längre tidsförskjutning mellan händelser från doktorsperspektivet än kamraterna. Ibland har det varit över hundra år och vid andra tillfällen är det samma. Man bör komma ihåg att i en show som handlar om tidsresor är det väldigt enkelt att komma runt de tråkiga aspekterna av det som sömn.

    
svaret ges 15.11.2015 20:21
-3

För att citera "The Lying Poet" som svarade på toppen, "I Big Finish-ljudversionen" Davros ", påstår doktorn att Time Lords bara behöver en timmes sömn, i motsats till de sex till åtta timmarna som genomsnittet människan kräver. " Redigera: Här är ljudklippet i berättelsen där detta nämns av The Sixth Doctor

                             
    
svaret ges 11.10.2018 08:08