Proper sump pit vatten nivå?

2

Jag är orolig att min sumppump inte längre slås på när vattnet når rätt nivå. Som du kan se från bilden är vattennivån ungefär 3/4 vägen upp i inloppsrören. Vilket är tillräckligt högt så att vatten inte riktigt kommer in. Skall inte vattennivån ligga under inloppsrören? Jag köpte huset förra året så jag är inte riktigt säker på pumpens ålder. Jag kan manuellt köra pumpen, men det går inte riktigt bra om jag skulle få mycket regn skulle jag behöva babysit det. Kan jag felsöka den automatiska vridningen genom att dumpa vatten i gropen med en hink?

    
uppsättning Mike W 16.03.2015 16:35

2 svar

2

Vattnet ska inte vara så högt i sumpen. Det borde ligga i närheten av 2-3-graden inuti. Det här är vad jag skulle kalla en säkerhetsmarginal som tillåter pumptiden att vila om det skulle bli någon plötslig vattenökning som kommer in från dränera kakel eller där det annars kan komma ifrån (bara annat ställe jag kan tänka på från toppen av mitt huvud skulle vara A / C-avloppet, men du skulle inte få en överskott därifrån). Om en pump måste pumpen ständigt utan vila, kommer den att bränna motorn snabbare på grund av värmeuppbyggnad.

Det finns två saker att testa. Först, hitta float-brytaren som ska slå på pumpen när vattnet blir tillräckligt djupt (det ska vara en boll som flyter i vattnet någonstans, kanske under avloppsrören). Rattle det runt och se om det kommer att vända sumpen på. Om det satt fast under röret, kan det bara behöva dislodged. Om du ramlar det runt och pumpen inte sparkar in, kan det bara vara en dålig float-brytare, som du kan få en ersättning för om nätkabeln löper genom kontrollkabeln (svår att förklara, men det skulle vara en plugg inom en plugg som den pluggar in i väggen).

Den andra sak att kontrollera är om själva pumpen är bra (om kontrollbollen inte slår på). Om det finns plug-in-a-plug-läget som jag beskrev ovan, dra de två kontakterna ur vägguttaget, dra dem ifrån varandra, sätt sedan pumpen (ska se ut som en vanlig kontakt) tillbaka i väggen och se om pumpen tänds. Om det gör kan du få en ersättningsflödesbrytare och du borde vara gyllene under tiden. Om det inte gör det måste du byta pumpen.

Om det inte finns längre tillverkarens garanti på en pump, ska du ändå ersätta dem vartannat år. Jag skulle satsa den här har inte ändrats under en längre tid. Det ger en liten del i det. Om du inte håller underhållet på din pump och en översvämning följer där pumpen kunde ha hanterat skillnaden, kan försäkringsbolaget inte betala för rengöring och reparationer, så det här underhållsposten är ett måste i mitt hus.

    
svaret ges 16.03.2015 22:30
1

Det ser ut som om det här är en Hydromatic D-A1 som använder en membranflödesbrytare. Membranomkopplaren ser ut som om den är en äldre design före 2014, och dessa fastnar efter en tidsperiod (antingen fast i på-läge eller fast i avstängning). Den nyare växeln från Hydromatic i 2014 har inte denna fråga. Först vad jag skulle göra är att, med vattennivån upp till nivån som ses på bilden, ta en pinne och tryck ner på membranomkopplaren (den stora svarta cylindern ansluten till pumpens sida) och se om det triggar pumpen . Nästa sak som jag skulle göra är att dra ut pumpen ur gropen och placera den utåt, ta sedan en penna / penna och häng upp den i botten av membranomkopplaren i mitten till där ett hål ligger och lyft upp aktuellt membran tills du hör ett klick kommer från det, nästa upprepade gånger lyfta upp och sänka pennan / penna för att få strömbrytaren att aktivera och avaktivera och gör det 5-10 gånger så då lossar membranet så att det aktiveras och deaktiveras ordentligt . Sätt pumpen tillbaka i gropen och fyll i vatten. Om pumpen fortfarande inte aktiveras skulle jag beställa en ny membranströmbrytare från Hydromatic, eller för ett billigare alternativ, få en Basement Watchdog / PHCC dual float switch.

    
svaret ges 30.10.2016 23:06