Slow Cooker gör en röra

5

Jag försökte googling denna men jag fortsatte bara med att få recept.

Jag köpte en långkokare (Proctor-Silex 33043 4-Quart Slow Cooker) , som tycktes ha bra recensioner. Men jag försöker göra lager, som jag normalt skulle laga i 12 + timmar, varje gång jag gör det bubblor över. Det är inte att säga att vätskan själv kokar upp och ut ur potten, utan snarare bildar en vätskeformig ring på krukans kant och börjar bubbla utåt.

Det förorsakar en röra genom att bränna inuti metalldelen av pannan (mellan värmeelementet och stengodsdelen) och slunga ned långsidans utvändiga väggar på disken.

Vad kan jag göra om detta? Är det bara en dålig långsam spis eller är det ett knep jag saknar. Jag har inte stött på detta problem tidigare med min gamla spis eller kastrull på spisen. Jag övervägde att infoga en tandpetare i kanten eller något.

Har någon annan stött på detta? Är det för att jag gör väldigt flytande lager vs en tungare maträtt som havregryn? Jag har försökt grunt (mindre flytande) och mycket fullt men det förekommer i båda scenarierna.

    
uppsättning Tai 18.02.2015 09:22

4 svar

2

Det är typ av en långsam spis så långt jag vet. Vi lägger vanligtvis ett rimmat bakplåt under spisen, om det kommer att vara på under en längre tid för att hålla vattnet från förstörande räknare.

    
svaret ges 24.02.2015 19:40
0

förskjut locket så att tätningen inte spottar bubblor och vätska överallt. Om bubblorna fortfarande kommer kommer, kompensera det lite mer. Om du måste ta bort locket helt eller behöver du vila det 90Deg till vad det ska, då är det bra. Det kommer inte att skada något.

Om locket inte gillar att hålla sig förskjutet, lägg en träsked i kåpan och täck sedan med locket, skedet håller det i stängning.

Det är den täta förseglingen som gör att bubblorna lever längre och växer, och äntligen vad som gör att locket spottar. Bryt tätningen och bubblorna faller och locket spottar inte längre.

Har du någonsin lagat ris? Vad gör du om det börjar bubbla över? Du tar av locket. Samma princip.

    
svaret ges 24.02.2015 22:38
0

Samma problem här. Har använt samma crock potten i flera år och aldrig haft detta hända. Alldeles plötsligt, i mitten av att göra carnitas, med crock potten bara 3/4 av vägen full, fick jag bubblande vätska runt lockets ytterkant och det började hälla in i metallomslaget och över disken . Konstigt ... Vätskan var inte ens nära toppen, men hällde fortfarande ut. Hur som helst ... Stuck några tänder plockar mellan potten och locket för att ge det flytande rummet att flyta tillbaka. Fortfarande vet inte varför det hände ur ingenstans.

    
svaret ges 08.09.2016 19:27
0

Stick en tandpetare mellan locket och kokplattan. Det kommer att leda till att vattnet går tillbaka ner i spisen. Locket på locket ska hålla den på plats.

    
svaret ges 09.09.2016 00:28