Can en badrumsfläkt vara uttömd genom befintlig gavelventil?

4

Min badrumsavgasfläkt bröt nyligen. När jag gick för att ersätta det märkte jag att det inte var uttömt från vinden.

Jag skulle göra ett separat hål i närmaste gavel för att utblåsa fläkten, men min fru frågade om jag kunde stötta avgasröret upp till den befintliga gaveln för att undvika att göra ett annat hål.

Jag har sett motstridiga svar i min forskning online. (Jag har också tittat på den här frågan: Kan Jag släpper ut en badrumsfläkt genom ett vindfönster? , men det finns inte tillräckligt med stöd för det svaret för att jag ska vara säker.)

Den befintliga ventilen är louvered med en skärm bakom den. Badrumsavgasröret skulle skjutas upp till skärmen (jag skulle inte klippa den befintliga ventilen), säkrad av en låda (med ett 4-håls hål i det för att hålla röret exakt) som kommer att fästas på en av stöden håller den befintliga gavelventilen. (Jag ska också caulka runt röret där det kommer in i lådan.)

Är detta acceptabelt, eller behöver badrumsutblåsningen ventileras direkt utanför?

    
uppsättning user3337629 26.04.2016 19:42

3 svar

4

Jag skulle inte uttömma badrummet genom gavelventilen.

Först kommer du att minska storleken på gavelventilen. Oavsett område som du blockerar med avgaskanalen, är en minskning av gavelventilens område.

För det andra. Beroende på hur luftventilationen är utformad kan den heta fuktiga luften från kanalen dras tillbaka till vinden genom gavelventilen.

    
svaret ges 26.04.2016 20:27
1

Jag skulle inte tveka att fästa slangen i din gavelventil, förutsatt att den är tillverkad av ett material som inte påverkas av fukt. Säkra kanalen på ett sådant sätt att luftflödet inte riktas mot timmer.

Nackdelar innefattar brist på en sekundär backdraftflik, synlighet från utsidan och linsackumulering.

    
svaret ges 26.04.2016 20:06
0

Internationell mekanisk kod ( IMC 501.3 ) tillåter inte detta. Den måste vara direktluftad, vanligen genom soffiten med en avslutande lock.

    
svaret ges 27.04.2016 02:42