Party delas i två: hur tar jag med dem? [stängd]

6

Jag har en fest på 4 spelare.

Senaste sessionen kunde en spelare inte delta. Medan jag var sorts obehagligt kör ett spel utan en annan spelare (jag har gjort det här tidigare) alla andra spelare starkt insisterade på att spela, inklusive den frånvarande spelaren.
Spelarna var i fängelse. Jag ställde den frånvarande spelaren i ensam förlossning för att ha smittade han hade begärt i föregående session. Mina andra spelare i fängelset valdes för att delta i en kompetensutmaning som faktiskt dödade dem båda.

Vid denna tidpunkt är 2 spelare döda, 1 spelare är inte i fängelse, 1 spelare i ensam förlossning.

Vid denna tidpunkt funderade jag på att sätta upp sessionen. Mina två andra spelare hade redan skapat nya tecken och var glada att spela dem. Så småningom började vi på nytt. Mina tre spelare vid bordet stannade borta från fängelset; bara en hade någon form av anledning att stanna nära fängelset och försöka byta den sista ut.

Jag har satt mig i ett hörn och behöver lite hjälp. Det har varit det första spelet jag har kört (om det inte är så uppenbart) och har svårt att ta reda på hur jag kan bryta ut den sista spelaren.
Mina 3 andra partimedlemmar är ganska långt borta från fängelset vid denna tidpunkt.

Festen: Bard, högskolan av svärd; Kämpe; ranger; Arcane Trickster Rogue i fängelse. Fängelset undertrycker magi. De tre ur fängelset är på väg att komma in i en dvärgstad med uppdrag där.

I huvudsak är varje partys backstories följande:

 • Bard (Half Elf) - önskar hämnd på sin farbror som mördade sin moster. Hennes moster är vem som lärde henne hur man spelar sitt första instrument och visade henne en underhållares väg. Hon gick med i en cirkus som har varit framträdande i världen och upplevt mer svek via ringmaster som fortfarande kör cirkusen.

 • Fighter (Människa) - En seglare som var privatperson på ett fartyg på kontrakt från ett stort handelsföretag. En olycka inträffade och hans fartyg sjönk en civil båt och dödade alla 9 civila ombord. Handelsföretaget hörde om detta och rippade all finansiering till sitt skepp och så småningom attackerades. Fighteren var den enda överlevande.

 • Ranger (Human) - En homebrew wraith infused ranger nästan identisk med Talon från Shadow of Mordor. På sin resa var han vilande nära en omärkt gravplats och hans själ var bunden av denna ande. Hans personliga resa är att ta reda på vem det här är, och varför han har valt honom att knyta med. Jag har haft mer tid på att arbeta med denna karaktär och har gjort drömsekvenser för att avslöja mer av wraiths förflutna till rangeraren.

 • Rogue (Halfling) - Han blev utflyttad ur sin hemstad medan en "rensning" ägde rum. Staden var i färd med att effektivt ta bort alla spår av magi och bevis på raser som inte var mänskliga eller halv elva. Han försökte desperat att rädda så många böcker och manuskript som möjligt och spara kunskapen om hans mästers arbete. Jag har en strävan efter däck för den här karaktären att hans lärare lever och har en present till honom någonstans.

Ska jag få någon att ta emot den sista, men erbjuda ett uppdrag som sätt att återbetala skulden?
Ska jag bara få honom frikänd?
Ska jag ha stillestånd för alla spelare så är meningen dömd (2 år)?
Jag letar efter det bästa sättet att festa festen tillbaka igen.

    
uppsättning Joe 24.11.2018 19:31

4 svar

2

Kör en solosession för Rogue

Från vad du har beskrivit verkar det som om du körde en kompetensutmaning för datorerna för att försöka få en fängelsepaus. Två datorer misslyckades och dog medan en annan flydde. Jag föreslår att du tillåter skurkrollen en chans att göra sitt eget fängelsestopp.

Rogues borde faktiskt vara bäst på den här typen av saker. Sannolikt att ha kompetens i stealth, små hand- och / eller tjuvar verktyg innebär att de kommer att bli mer benägna att lyckas än någon annan klass när magi är borta från bordet.

Har flera resultat

Jag föreslår att du ställer in den här sessionen med flera sätt att rogue kan fly. Detta ger spelaren val om hur de vill spela och kan skapa ett fantastiskt karaktärstillväxtmoment. Några förslag:

 • Det smarta sättet . "Vaktaren lämnade sitt bestick från lunch för nära cellen, det kan du noga använda för att låsa låset." Något som spelar för de traditionella styrkorna hos en skurkroll. Använd antingen en kompetensutmaning eller någon form av "hitta ett sätt att få nyckeln" -typen pussel. Du kan till och med ge en tydlig nedräkning tills nästa vaktrundor när deras frånvaro kommer att upptäckas.
 • Bedrägeri / övertygande sätt . Ha en vakt som verkar älskvärd, eller misshandlas av de andra vakterna. Någon som har makt att hjälpa de skurkliga flykten om de kan vinna dem till deras sida. Detta är särskilt bra om skurken har hög karisma. Huruvida rogue dubbelkorsar deras välgörare är helt upp till spelaren.
 • Själlsäljande sätt . Erbjudanden i mörkret görs i desperation. Tillbaka till väggen, ingen väg ut, vad ska skurken ge upp för att fly? Gör dem ett erbjudande som de inte kan vägra. En gammal brottschef som kan få dem ut i utbyte mot någon obemärkt tjänst. En förfalskad präst som kommer att orsaka en distraktion, men bara om du håller med om att leverera en helig artefakt till hans mörka tempel. Möjligheterna är oändliga.
 • Bail out way . Du har redan antytt att du hade tänkt på det här alternativet. Jag skulle ha en ädel uppvisning och erbjuda att betala av skurkarna / borgen, till ett pris. Bonuspoäng om detta är någon från rogues backstory; någon som de rånade tidigare, en ädla från staden flydde de, eller ens någon på uppdrag av sin förlorade herre.
 • En eller alla av dessa är bra alternativ. Jag skulle rekommendera att du har minst 2 alternativ öppna för spelaren, så att de kan välja vilka risker som ska tas.

      
  svaret ges 26.11.2018 04:24
  1

  Din enklaste lösning är din säkerhet ut + quest

  Du är redan på rätt spår.

  Allt du behöver göra är att tänka på ett uppdrag som tar Rogue i riktning mot dvärgstaden; en kritisk del av smuggling, ett meddelande som är magiskt krypterat "för öronen i Snorkal Ironlung" 1 i staden; eller ett eskortuppdrag med en mystisk NPC som uppmanar Rogue förmåga att röra sig diskret. Alternativt kan Rogues lärare (från PC: s back story) studera i dvärgstaden (något grymt och bultigt) som kräver den här en sak eller den här informationen som behöver levereras. Folket som kör fängelset behöver inte veta att mottagaren råkar vara Rogues lärare ...

  Du vill få festen tillbaka tillsammans, och du vill få det att göra narrativ mening med de ytterligare utnyttjande av dina tre som inte är i fängelse. Uppdraget till dvärgstaden är det enklaste sättet att göra det samtidigt som dina mål för narrativ sammanhållning hålls på plats.

  Om det behövs, ta en ytterligare skuld eller markera på skurken om du känner att det skulle ytterligare väva tillbaka historien till den aktuella historien som dina karaktärer spelar ut.

  Detaljerna begränsas bara av din fantasi; mekaniken att "resa till dvärgstaden för att återgå till fest, för att du måste för att komma ur fängelset" får dig där. Enkelhet är mindre svår att sätta i spel än komplikation. Att få festen tillbaka tillsammans är också en prioritet: aktivera det återföreningen.

  1 eller annat lämpligt dvärgnamn

      
  svaret ges 24.11.2018 21:27
  1

  Du borde bjuda in din senaste spelare för att skapa en ny karaktär.

  Två av dina spelare var glada att skapa nya tecken när den föregående dog. Men "min tidigare karaktär dog" är inte den enda anledningen till att skapa en ny karaktär. Du kan skapa en ny karaktär om den föregående slutar vara intressant - för att de inte kan äventyra med den nuvarande gruppen, för att de inte är villiga att äventyra med den nuvarande gruppen, eller ens bara för att du är trött på spelar den karaktären klassen och du vill vara en annan karaktär klass.

  Om den fängslade karaktären senare blir befriad och har chansen att återgå till gruppen, kommer spelaren att få valet av vilket tecken som ska fortsätta.

  Notera att "bail out + quest" också fungerar, men det kan ge gruppen den meningen att rättvisa i din värld inte är "riktig" eftersom karaktärer kan komma ur fängelset för att fortsätta att äventyra. Detsamma gäller för frikännande.

      
  svaret ges 25.11.2018 00:15
  0

  Gör inte fiktion förstör det roliga

  Du har spelare som har dykt upp för att spela spelet så, spela spelet och böj fiktion för att passa det nödvändiga.

  Börja med: "festen är tillsammans" eftersom det är vad som behövs för att kunna spela. Om du känner ett pressande behov av att förklara varför, så kom så mycket av ett verk av kreativ fiktion som du vill (och dina spelare kan stå). Om du inte känner ett sådant behov gör du det inte.

      
  svaret ges 27.11.2018 04:28