Är det morter som behövs för en enkelseglingsplattform?

1

Vi renoverade nyligen vårt badrum med kakel för att ersätta de tidigare vinylgolv. På grund av tidpunkten och beslutsfattandet avslutades inte baseboarden vid den tiden. Vi har nu beslutat att bara använda keramiska plattor som liknar golvplattorna som baseboard. Eftersom det har varit ca 5 månader sedan resten av badrummet var färdigt, har jag inte längre någon murbruk / mastik kvar för att fästa kakelplattformen på väggen.

Min fråga är, eftersom det här är mestadels bara dekoration för rummet (inte strukturell eller viktbärande), är det verkligen nödvändigt att använda korrekt murbruk för att fästa kakelarna? Jag vet att jag måste sätta in grout mellan dem fortfarande, men jag undrar om jag kunde komma undan med ett par slangar av byggnadslim, istället för att gå igenom alla ansträngningar att blanda och applicera mortel igen.

    
uppsättning techturtle 27.03.2017 17:03

1 svar

2

Du kan använda byggnadslim, men det tar flera dagar att nå en hårdhet som jag anser vara lämplig för injekteringen. Du vill inte grouta en böjningsyta. Det är också svårare att hålla ett plattplan mellan dina plattor om du inte använder en korkad trowel.

Jag skulle köpa en förblandad murbruk och trowel den på väggen som du normalt skulle. Resultatet blir bättre, och du kommer att kunna grouta snabbare.

    
svaret ges 27.03.2017 17:22