Hur många attackrullar behövs för Flurry of Blows?

8

Jag spelar för närvarande munk med Open Hand Technique. När jag använder Flurry of Blows hur många attackrullar görs: en eller två? Om det behövs två, slår en slår ut Open Hand Technique?

När jag lyckas med slagsmål, säger Open Hand Technique att jag kan välja att trycka eller knacka på varelsen benägen, men Flurry of Blows ger mig två obearbetade strejker. Vad händer om en av mina attacker träffar men den andra inte gör det?

    
uppsättning MrDewitt 03.10.2017 15:05

1 svar

15

Den Ki kraften Flurry of Blows är mycket enkel:

Immediately after you take the Attack action on your turn, you can spend 1 ki point to make two unarmed strikes as a bonus action.

Per Melee Attacks är en "obevakad strejk" ett "melee-vapenangrepp ". Att göra ett angrepp innehåller tre diskreta steg, attackeringsrullen är en av dem.

Om inte annat sägs, är flera attacker bara det - flera attacker, inte en enda attack som behandlar skador mer än en gång. Om det inte finns två attackrullar är det inte två attacker - det är en. Varje attack måste rullas separat och träffar eller saknas på egen hand. Allt som släpper ut träffen (till exempel skada) löses på egen hand. Extra Attack fungerar på samma sätt.

Öppet sätt Open Hand Technique säger:

Whenever you hit a creature with one of the attacks granted by your Flurry of Blows, you can impose one of the following effects on that target.

"När" och "en av" är de viktigaste bitarna i formulering här. De två attackerna har ingen effekt på varandra. Om båda attackerna slår, kan du påverka en annan effekt för varje träff. Faktum är att du ska lösa dem individuellt och i följd. Om du knackar målet utsatt, har du fördel på nästa attack. Om du slår målet bort med den första attacken, måste du använda rörelsen för att göra den andra.

    
svaret ges 03.10.2017 20:55