Är termostaten korrektur

0

När jag flyttade in i huset var det första jag bytte ut den gamla kvicksilverstilten T-stat till en digital, jag gick för tråd och har hittills fungerat (knackar på trä). Nu när jag har läst frågor om WiFi T-stat och började titta på alla de olika slag som finns där ute, vill jag nu ha en. Från vad jag hittade måste jag köra en ny 6-trådig T-stat-tråd för att lägga till den konstanta 24V och jag måste matcha resten av ledningarna, men det är där jag är förvirrad.

LÄR FUN BEGIN

Först öppnade jag upp T-stat och från vad jag har läst ser det inte rätt ut. Nästa öppnade inomhusenheten och hittade alla ledningarna från T-stat och jag är nu verkligen förvirrad.

Från T-stat har jag fem ledningar.

 • Grön tråd slutar till en gul med röd dash-kabel, som går till vad jag tycker är en kontaktor (gul / röd dash-kabel på höger om Pic 2) = fläktmotor
 • Gul tråd slutar till en vit tråd, som går till utsidan = komprimerar
 • Blå ledningen slutar till en blå ledare (Det är svårt att läsa men jag tror att trådmarkören säger 2M = Värme eller Cool kontaktor
 • Röd tråd slutar till vit tråd som går till ena sidan av en lågvolt X-former = Kontrollspänning för T-stat
 • Vit tråd slutar till en lila tråd, som går till vad jag tycker är en kontaktor = Värme eller Cool kontaktor
 • NupåT-statharjagdetta...

  Såvarförärdenblåochvitatrådentillsammans,vadsaknasjag?

  Uppdatera,Spårdenblåledningenuttillenannankontaktor.Detärdenblåtrådenpåtoppen.

      
  uppsättning WarLoki 19.09.2015 17:56

  2 svar

  1

  Min andra stab vid att svara på detta:

  Eftersom det här inte är en värmepump ser jag nu tydligare att du har ett foto som visar din blå tråd ansluten till en kontaktors spole i enheten som är separat från kontaktorn som styrs av den vita ledningen, men också med tunga matningsledningar som kommer in i den. Att döma av den stora storleken av ledningarna som matas in i denna kontaktor, tror jag att detta ursprungligen var tänkt att vara kontroll för steg 2 elvärme. Men med tanke på den lilla spårvita tråden som är ansluten till lastsidan nu kan jag inte säga vad som har kopplats i stället för steg 2. Jag kan säga att om inte den lilla vita ledningen som kommer från den kontaktorn är separat smält, så är det förmodligen en brandrisk. Jag ser också på samma foto att du har mycket ledig tråd utsatt för den tunga ledaren.

      
  svaret ges 19.09.2015 20:18
  0

  Jag ser detta ofta när någon använder en termostat med bara ett stegsalternativ. Om jag minns White är scen ett och blått är etapp två. Beroende på ugnen kan det bara vara höga och låga fans. Om du uppgraderar följer installationsanvisningarna för termostaten och du blir sannolikt effektivare genom att använda båda stegen.

      
  svaret ges 03.10.2015 03:46