Hur man säkert lagrar min lockernyckel på ett vandrarhem på natten?

50

När du bor i vandrarhemmet sovar jag vanligtvis mina värdesaker i en skåp som tillhandahålls av vandrarhemmet och låser den, vanligtvis med mitt eget nyckelhänglås. När jag går ut tar jag nyckeln med mig och jag är helt bra med det.

Men när jag sover på natten, vad är den bästa praxis för att lagra nyckeln till mitt locker / hänglås? (Även om jag bara frågar om nyckeln, har jag vanligtvis min cell- ringa ut för att debitera på natten och som det tjänar mig som väckarklocka på morgonen, så en idealisk lösning skulle vara giltig också för det.)
Jag är en djup sovande ibland och jag är bekymrad över att någon kan ta nyckeln från mig, öppna skåpet och slänga med mina värdesaker medan jag snarkar bort i värsta fall.

 • Jag menar att jag skulle kunna bära boxare med en ihålig ficka till min nyckel, men jag har inte det och det kan ändå sluta obekväma.
 • Jag antar att många skulle placera sin nyckel (och saker) under sin kudde men jag brukar flytta runt och inte nödvändigtvis sova med huvudet på kudden så det skulle inte fungera för mig heller.
 • Vad jag för närvarande gör är att lämna min nyckel (och cell) i fickorna på mina byxor, rulla upp dem i ett paket när jag lägger mig och lägger dem på väggen på min säng, nära mitt huvud . Jag har aldrig haft några problem med det, men jag antar att det är mer på grund av tur än dårskapsäkerhet i min metod.
 • Slutligen vet jag att det finns kombination hänglås där ute, men de kan öppnas genom försök och fel eller lättare och har andra underskott .

Så idealiskt letar jag efter något som överträffar ovanstående praxis i det givna scenariot, men jag är självklart med allt för andra användbara tips.

    
uppsättning mts 31.08.2016 11:07

11 svar

57

På platser som jag har känt mig vara lite dodgier än vanligt har jag gjort några saker:

 • Sova i shorts med en ficka och håll nyckeln i fickan.

 • Dra nyckeln på en sträng och bära den runt min nacke.

 • Sätt nyckeln och andra värdesaker i min kuddväska / kudde.

 • Ett bra sätt att inte glömma dina värdesaker är i din örngott är att också stash dina underbyxor där inne! Tja, med mindre det är för varmt att sova täckt.

      
  svaret ges 31.08.2016 11:32
  42

  Personligen använder jag vadderingsmetoden. Liten fackla, astmainhalator, gammal telefon som jag använder som larm / musikspelare (vibrera väcker mig, väcker inte någon annan, bäst någonsin) och lockernyckel passar alla in i ett hörn och lämnar resten för mig att använda. Någon vill ha det och de kommer att behöva fysiskt flytta mig och jag ska inte sova genom det.

  Ett snabbt trick, vet du hur på din örngott finns det i allmänhet en vikad sida för att stoppa kudden att glida ut? Sätt det på botten och nu även i din värsta sömn där du rör dig mycket, kommer dina saker bara att glida ner i den fickan och stanna kvar. Och mitt huvud är mitt i saken, så saker måste också komma över mitt huvud.

  Det är inte 100%, djup sovhytt och någon kunde teoretiskt skära fallet, men inget är garanterat och det har ännu inte misslyckats mig i cirka nio månader med vandrarhemanvändning över ett år eller så. från fest galna 32 säng sovsalar till jolleseglare 6 säng kontanter bara hovels till saner 3-4 bäddsrum med 24 / h bemannade mottagningar. Att resa är personligt men så om du brukar ha på sig en kedja eller halsband medan du sover, glider du en nyckel på det är enklare. Andra har en väska med dem på sängen, fungerar bra på våningssängar placerade runt mitten bredvid en vägg som någon kommer att behöva klättra upp på sängen för att komma till det, men jag hatar den metoden som det tar bort värdefullt stretchrum och örngott är lite mer mångsidiga.

  Du kan också använda en ankelpåse, jag tycker inte om den metoden, men som efter en dag att gå, vill jag inte ha något på mina fötter / anklar. Eller en midjepåse om det känns bättre, använder jag det som backup för när jag är borta från en kudde, men om du flyttar på natten på en säng så kan det vrida och vara irriterande.

  När det gäller telefoner, lurar jag lite. Få ett billigt USB-batteri och ladda det medan du sover. Stå upp, bifoga den till din telefon och du har en laddad telefon med försumbar risk. Du kan även lämna den på vandrarhemmet under dagen och kasta den i örngott också om det är tillräckligt liten. Och om det blir stulen då 1) är det billigt nog att inte göra något och 2) du vet att bara ladda upp saker medan du är fysiskt där.

  Och lite niggle från någon som jobbade som en låssmed ett tag: Inte alla kombinationsklockor är dåliga och de har sina egna fördelar. Ingen keyway gör det omöjligt att välja till exempel (epoxi i framsidan om det finns en), och med en tresiffrig kod på ett tjugo eller flera sifferlås finns det tillräckligt många kombinationer för att avskräcka de flesta. Få ett anständigt lås, Sargent och Greenleaf 8077 till exempel (min favorit bekvämlås), och shimming kommer också att vara löjligt svårt. Med shrouds använder man en bultskärare så glöm inte din kombination. Ur användbarhetssynpunkt är kombinationslås excel eftersom det inte finns någon nyckel att ta hand om. Simbassäng? Skräp i skåp, kombinationslås på, inget att bära med dig. Ditto för en strand eller liknande.

  Även om du föredrar lås med nycklar, och de kompenserar för bristande bekvämlighet med skrämmande säkerhet, närmar du ditt låsköp som du närmade dig köp av det dyraste objektet du säkrar. Om du spenderar veckor jämföra laptop-specifikationer och sedan släppa några K, ett par timmar tittar på låsfunktioner eller chattar till en anständig låssmed och sedan spenderar hundra dollar på ett anständigt lås som säkerställer att den bärbara datorn är absolut värt det.

  Och du vet hur den sidan du länkade hade Master lås som ett exempel på hur man slår kombinationslås? Gör inte. Köpa. Bemästra. Lås.

  Som någonsin. Bara nej. De gör alltför många shoddy produkter till chans din säkerhet till. Det enda undantaget är att om du vill lära dig att plocka, att ha en mästare runt är en stor självförtroende.

  Slutligen lite för att starta din låsforskning: Välja ett högt säkerhetslås (YouTube).

      
  svaret ges 31.08.2016 15:38
  18

  Vad sägs om att använda en app för rörelsealarm som den här Android en . Sedan lägger du nyckeln inuti bakstycket om den passar, eller bara tappar den till telefonen om den inte kommer att göra det. Om någon försöker flytta eller ta telefonen kommer larmet att gå och förhoppningsvis vakna dig.

  Om du är rädd för att oavsiktligt väcka massor av människor, kan du kanske lägga ett liknande larm i ditt skåp istället.

  Alternativt, hur är det med en Bluetooth-lås som styrs av din telefon . Någon skulle behöva få ditt lösenord för telefonen för att öppna din skåp.

      
  svaret ges 31.08.2016 12:43
  13

  Medan jag vandrade Hostel genom Europa fick jag ett mp3-spelare armband som var dumt stort (gratis också). Det var tillräckligt stort för att jag skulle lägga mitt övre ben och hålla fast vid min nyckel och ringa medan jag inte var för obekväm. Höll allt säkert och om ingen var villig att gå under min filt på jakt efter det, var det inte hittas.

  Jag köpte också ett USB-batteri / ficklampa. Låt mig vara lite mer flexibel med att ladda telefonen så jag behövde inte lämna den ansluten på natten. På morgonen under frukost skulle jag ha både telefon och batteripackning nästa dag.

  Ska lägga till en sidnot. Jag lämnade telefonen på insidan av mitt ben så att jag inte skulle rulla på det på natten och krossa någonting.

      
  svaret ges 31.08.2016 16:35
  12

  Sätt nyckeln under sängens ben, det kommer att hålla det säkert, om du inte är så djup sovhytt att någon kan stjäla din säng utan att du märker det.

  Det är vad jag gör när jag måste stanna i ett hotellrum eller på platser, självklart talar jag om en vanlig nyckel, lyfter bara sängen och lägger nyckeln under ett av sängens ben, det är säkrare om du använder en av benen på väggsidan.

  Kanske kan du gömma nyckeln under några andra tillgängliga möbler.

  Måste jag rita en skiss?

      
  svaret ges 01.09.2016 20:57
  7

  Det bästa är att inte lagra nyckeln i första hand. EG använder ett kombinationslås!

  Du kan inte förlora en nyckel som du inte har. Och som tidigare nämnts kommer ett lås bara att hålla ut ärliga människor.

  Och för befolkningens uppbyggnad. Öppna ett tangentlås genom att trycka på det med en liten hammare

      
  svaret ges 31.08.2016 22:59
  6

  Om nyckeln inte har en nyckelring kan du placera den i en moneybelt och bära bältet på natten. Du kanske vill ha två bälten, en för natten och en för andra värdesaker under dagen.

      
  svaret ges 31.08.2016 20:22
  6

  En annan möjlighet skulle vara att lämna nyckeln vid receptionens receptioner (och be dem att ge dig en kupong). På så sätt sparas nyckeln i ett annat område än ditt rum, och om någon stjäl dina föremål, kommer du själv inte att ansvara och kan få vandrarhemmet att ersätta dina förluster.

      
  svaret ges 01.09.2016 10:53
  6

  I scenariot där du bara är orolig för en nyckel kan du tappa nyckeln till dig fot eller arm med plåster eller kirurgisk tejp.

  Tappad på foten medan du är i sovsäck skulle vara ett mycket knepigt ställe för en tjuv att komma till utan att du märker.

      
  svaret ges 02.09.2016 10:38
  4

  Min sovsäck har en liten ficka på insidan, just för den här typen av saker. Men en kedja runt nacken (eller en armband) fungerar också bra.

  Utöver denna punkt kommer du till nivån på någon som är beredd att råna dig även om du vaknar, så ditt svar här är detsamma som någonsin: var beredd att förlora det och få reseförsäkring.

      
  svaret ges 02.09.2016 06:54
  3

  Du kan bära strumpor medan du sover och sätter nyckeln i en av dem. Om någon verkligen ville få nyckeln kunde de förmodligen göra det genom att skära nyckeln med ett rakblad, men det skulle vara en långsam, ömtålig och ganska riskabel manöver att dra i mörkret.

      
  svaret ges 03.09.2016 14:17