How kan min lilla fey (custom race) PC undvika att drunkna i hennes läkt av läkning?

19

Min man är DM, och han gjorde en anpassad tävling för mig - en liten fej. Det enda problemet är storleken på en Potion of Cure Light Wounds: det skulle vara ett badkar för mig, på grund av att vara 8 inches lång. Vi tänkte på snabbdryck / snabbdryck / raseri för barbarer, men jag är en skurk.

Hur kan jag dricka en bota lätt sårpotion utan att vara uppblåst och / eller dö av potionen själv?

Finns det ett sätt att få små potioner som kan göra samma sak för en liten person?

    
uppsättning whisperskeep 11.04.2017 02:38

3 svar

32

regler läs

When an article of magic clothing or jewelry is discovered, most of the time size shouldn’t be an issue. Many magic garments are made to be easily adjustable, or they adjust themselves magically to the wearer. Size should not keep characters of various kinds from using magic items.

There may be rare exceptions, especially with racial specific items.

Du ser, reglerna insisterar på att alla tecken ska kunna använda de flesta magiska objekten. Storlek bör inte vara ett problem.

Hur du berättar det är upp till dig och DM. Antingen säger du att potionen krymper magiskt till lämplig storlek, eller bara en liten del av vätskan är tillräcklig för att göra det magiska arbetet (och resten av den flytande nonmagicalen), din variant. Regler är inte gjorda för att begränsa din fantasi, bara för att göra spelet ordentligt balanserat. Se bara till att effekten av potionen inte förändras.

    
svaret ges 11.04.2017 03:31
24

Potions i Pathfinder kan vara mindre än vad som ursprungligen trodde

Populär kultur visar ofta magiska potioner som betydande kvantitet. En medium varelse hör magisk potion och kan tänka mig något så här:

Chug!Puttra!Tuff!

MeniPathfinderbestår "typiska potion eller olja av 1 ounce vätska hålls i en keramisk eller glasflaska försedd med ett tätt stopp. Den stoppade behållaren är vanligtvis inte mer än 1 tum bred och 2 tum hög. " Så när en medelliv skapas får den magiska potion, hamnar han med något närmare detta:

Swig,antarjag?

Bara de minsta av fina varelser kan bada i en Pathfinder potionflaska!

Reglerna vill ha varelser av alla storlekar som dricker potions

Som det här fina svaret nämns, skulle spelet ha de flesta magiska objekten inte vara väsentligt begränsad på grund av en varels storlek.

Således har en liten, diminutiv eller fin varelse i Pathfinder inga speciella regler för potionförbrukning trots storleken på varelsen. Likaså, inte en enorm, gigantisk eller kolossal varelse, fumlar inte med isty-bitty potionflaskan, och det förekommer inte heller mindre påverkad av potionen eftersom den bara har konsumerat en droppe.

Så länge en varelse "tar bort proppen och svalkar potionen", kommer den magiska potionen att träda i kraft normalt. Hur mycket behöver konsumeras är där GM går in i denna ekvation, men härskar att en varelse förbrukar noggrann av potionen för att aktivera magiken och detta lämnar den förkrympade delen av den icke-magiska potionen verkar vara en tillräckligt tillräcklig nod till magisk verisimilitude (oxymoron trots).

Observera att vissa varelser inte bara kan använda potions. Skapelser som är incorporeal är till exempel exklusiva från att använda potioner, liksom skapelser som påverkas av stavningen järnkropp , men eftersom ingenting stannar ens en skelett från att dra nytta av en magisk dryck, en liten varelse som har både läppar och en mage borde inte ha något problem.

    
svaret ges 11.04.2017 16:01
0
Potionen kan vara stor i enlighet med storleken på varelsen med den och du kan säga något i linje med större varelser som behöver mer potion eftersom de har mer blod att späda det. Så istället för att ha en normal storlek av läkningspotion kan den nedskalas för att passa din älskling.

    
svaret ges 11.04.2017 14:33