How kan jag bygga en Sorcerer som fokuserar på debuffing och försvagande effekter?

2

En vän av mig ska börja sin egen 4e kampanj, och jag ska spela en trollkarl. Vi börjar från början på nivå 1. Jag behöver dina råd om hur man bygger honom på det sätt som jag vill ha honom, men:

Jag vill att min älskare ska fokusera på debuffing fiender eller placera försvagande förhållanden. Han borde göra saker som att sänka sina försvar, knacka på dem benägna eller göra dem dazed eller immobiliserade. Jag bryr mig inte om att kunna hantera stora mängder skada.

Jag skulle starkt föredra för att spela en Människa, Tiefling eller Half Elf, och att använda Arcane Wellspring Paragon-sökvägen.

Hur kan jag bygga denna Sorcerer? Vilken ras, befogenheter och så vidare ska jag använda?

    
uppsättning Valamorde 22.02.2014 14:41

1 svar

9

Behöver du mekaniskt vara en trollkarl?

Trollkarlar är strejkare; De är inte avsedda att debuffera, de är avsedda att hantera skador (och de är inte ens fantastiska på det ). Sorcerers har inte så många debuffing powers, och de som har har inte särskilt bra.

Du har typ av frågade, "Kan jag göra en fighter som bara kastar stavar på människor?" Ja, du kan , men de kommer inte att bli mycket bra; varför inte bara göra en spellcaster och beskriv dem som en fighter? Kortfattat borde du i allmänhet välja din klass för att spegla den mekanik du vill ha din karaktär, inte fluff som du vill ha dem.

Vill du vara villig att skapa en karaktär som är mekaniskt en guide eller warlock och bara beskriv dem som en trollkarl? Warlocks är också (tekniskt) slående men lutar mycket mer mot kontroll än andra slagare, särskilt vissa byggnader, och trollkarlar är utmärkta kontrollanter. Observera att människor & tieflings gör väldigt bra trollkarlar, och alla tre av dina föredragna tävlingar gör stora warlocks.

Om detta tillvägagångssätt intresserar dig, lämna mig en kommentar och jag lägger ihop en grundläggande byggnad för dig när jag får en chans.)

    
svaret ges 22.02.2014 16:30