Är det säkert att checka in ett teleskop i sin ursprungliga förpackning?

4

Jag bor i Indien, och jag besöker USA snart. Jag tänker köpa ett teleskop i USA och kolla in det, i dess ursprungliga förpackning. Förhoppningen är att om teleskopet överlevde den inhemska leveransen från Amazon eller B & H i sin ursprungliga förpackning, kommer den också att överleva den internationella transporten.

Teleskopets fraktvikt är 14 kg, vilket är mindre än den 23 kg gränsen jag har, och boxens mått är 30,5 x 17,0 x 8,6 ", totalt 56", återigen inom gränsen på 62 tum.

Detta teleskop är inte tillgängligt i Indien, eller tillgängligt till ett orimligt pris, som 3x i USA-priset.

Ett annat alternativ är internationell frakt från Amazon, men det är för dyrt, till exempel € 22 för leverans till Indien i motsats till € 10 för leverans till USA. B & H: s internationella frakt kostar samma eller något mer. Jag är inte villig att betala mer för frakt än priset på teleskopet själv.

Kontrollerar vi det i en rimlig risk att ta?

En nackdel kan jag tänka på att jag inte kan återvända teleskopet om jag, efter att ha nått Indien, tycker att den är defekt, men händer det ofta?

    
uppsättning Vaddadi Kartick 23.05.2015 04:30

1 svar

3

Amazon skickar det här objektet på en Frustration-Free Packaging och av personlig erfarenhet med denna specifika förpackningsmetod tror jag att den kommer att överleva. Se till att du sätter i den i skyddsplast i flygplatsen för att undvika skarpa föremål från att punktera förpackningen, se till att du sätter en "ömtålig" klistermärke på den som en extra åtgärd, bara för att vara säker.

Från Amazon :

It Protects Your Product

You deserve to have your product arrive in the right condition every time. Items in Frustration-Free Packaging are lab tested to ensure your product is well protected all the way to its final destination.

    
svaret ges 23.05.2015 05:17