How snabbt kan en piska kräm?

4

Låt oss säga att jag piskar en skål med grädde manuellt vid en långsam puls ~ 3-4 slag per sekund. Cremen skulle vara klar piskad efter att säga 10-15 minuter.

Då piskar jag en identisk skål grädde i en snabbare takt på runt 6-8 slag per sekund. Cremen skulle vara redo snabbare, kanske på 3-5 minuter.

Betecknar detta om jag piskar samma skål med grädde med 100 slag per sekund, det skulle nästan omedelbart bli till vispgrädde? (kanske smör, men låt oss lämna det ur ekvationen).

Jag antar att det koka ner till en något obskyrd fråga om kemi och mekanik bakom gräddepiskningen, vilket styr hur snabbt grädde blir till vispgrädde.

Skål

    
uppsättning ChefRobaire 14.06.2011 16:41

2 svar

5

länk

Som Alton beskriver. När du slår får grädden bubblor av luften in i blandningen. Bockningen gör bubblorna mindre och mindre tills fettkulorna berör och blandningen blir stabil.

Som du nämnde - om du piskar det lite mer då kommer fettet att samla och pressa ut allt vatten och luft och du har smör.

Tiden är en faktor i denna process (när den görs mekaniskt) genom att den krävs för homogent storlek och distribuerad bubblor. Fetterna måste stanna plast.

Det faktum att det kan ske mycket snabbt syns lätt med piskad laddare. Gasen trycksätts in i grädden - vid frisättning expanderar till de små bubblor som vi behöver.
Hur fungerar en piskad laddare?

    
svaret ges 14.06.2011 18:06
0

Från erfarenhet - starta långsamt och öka hastigheten när det blir svårare.

För snabb med vätska kommer det att bli en röra och långsamt senare är det långsamt.

    
svaret ges 02.02.2017 22:04