Bestäm det korrekta djupet på en brunn

4

Min fru och jag letar efter att köpa vårt första hem och har hittat några lovande möjligheter. Ett av de hem vi tycker är att använda för att vara ett landsbygdsområde. Eftersom detta hus var i ett landsbygdsområde när det byggdes, använder det en brunn och septik istället för stadens vattensystem. Vid ytterligare undersökning lärde vi oss att 6 andra hem delar samma bra och de bidrar alla till att upprätthålla det. Vårt bekymmer med brunnen är dess djup. Vi skulle hata att köpa ett hem som i kan gå tom för vatten. Hur bestämmer man den rätta storleken och djupet på brunnen som behövs?

    
uppsättning Scott 13.01.2012 21:31

3 svar

3

Det korrekta djupet av en brunn innebar förmodligen flera faktorer som jord permeabilitet, vattnets nivå och årliga nederbörd i området.

Jag skulle tro det enklaste sättet att avgöra om brunnen kommer att ge tillräckligt med vatten är att fråga grannarna som redan använder den. De borde vara villiga att dela informationen med en potentiell ny granne / bra delare.

  • Hur mycket vatten har varje hushåll tillgång till brunnet per månad? Kontrollera dina nuvarande räkningar för att se till att de stämmer överens med den mängd vatten som finns tillgängligt. Tänk på att om du bor i en lägenhet utan diskmaskin eller tvättmaskin i enheten, kommer den mängd vatten du använder att gå upp när du flyttar till ett hus.
  • Kan de komma ihåg en torr stavning / torka där de inte hade tillräckligt med vatten, eller var det nödvändigt att ransla det? Om så är fallet, hur ofta händer detta? När jag växte upp bodde vi i ett hus med en brunn i källaren, och min mamma var alltid tvungen att kontrollera vattennivån innan du körde en tvätt under sommaren.
  • Har någon som delar brunnen vatten deras gräsmatta med brunnsvattnet? Planerar du att bevattna din gräsmatta?

Jag är säker på att det finns fler vattenanvändningsfrågor att fråga - det var bara några ovanpå mitt huvud.

    
svaret ges 13.01.2012 21:47
4

Det finns verkligen inget korrekt djup för en brunn. Allt som spelar roll är om brunnen är tillräckligt djup för att dra tillräckligt med vatten för dina behov. Om brunnen är för djup kan du få problem. Till exempel kan det finnas ett lager salt om du går för djupt.

Detta kan lösas genom att ifrågasätta grannarna - är vattenförsörjningen tillräcklig?

Jag föreslår att så viktigt är en fråga om vattnet är bra att använda. Har det väl testat vatten innan du köper. Det kan vara dyrt att städa upp vatten om det blir nödvändigt.

    
svaret ges 13.01.2012 23:46
3

Brunnen behöver vara tillräckligt långt ner för att nå det underjordiska vattenbordet. Det kan finnas vissa krav som anges av ditt lokala område (township, county, state), men förutom det finns det vanligtvis inte ett "korrekt" djup.

Som Doresoom sa, kommer din bästa satsning vara att fråga grannarna. De vet om det finns tillräckligt med vatten. Tänk dock på att med välvatten finns det alltid en chans att du kommer att springa ut (om det inte är typiskt kan en särskilt lång torka få dig att gå tom).

Det är inte ovanligt att folk bygger en sekund (eller till och med tredje), om de har mer än en vattenavgift under deras land. Så jag skulle inte rabatt huset bara på grund av brunnen. Eftersom huset nu ligger inom stadens gränser har du förmodligen möjlighet att ansluta till stadens vattenförsörjning (men det kanske inte är fallet för alla hus du har tittat på, så den andra informationen kan fortfarande vara användbar).

Det finns också ett antal sätt att hjälpa till att spara vatten eller använda olika vattenkällor. Om du är den typ som gillar att vattna sin gräsmatta, eller tvätta egen bil, eller behålla en trädgård, skulle du förmodligen dra nytta av att installera regnfat för att fånga avrinningen från byggnaderna på din fastighet (om du använder vatten för allt som du ska äta eller dricka, till exempel en matträdgård, se till att du har testat det regelbundet och / eller kör det genom ditt filtersystem). Du måste bara bli kreativ. :)

    
svaret ges 13.01.2012 21:56