Barnbok: Bok av nyfikna maskiner

19

Jag letar efter en barnbok som jag hade som barn i slutet av 80-talet eller början av 90-talet (och det är ganska säkert att det var nytt på den tiden). Jag bor i Kanada, men jag kan inte säga om det är en kanadensisk bok eller inte; även om det var på engelska, och är ganska säker på att det inte var en översättning. Jag skulle säga att det var ungefär 25-30 sidor långt, och hade fullbildade cartoony bilder med små mängder text. Jag kan inte komma ihåg om texten var poesi eller prosa; Det kan ha varierat från sida till sida.

Varje sida kollade på en eller flera relaterade "nyfikna maskiner" som varierade från leksaker till industrimaskiner till robotvaror. Varje maskin var knäpp och löjlig på något sätt, och talades om som om de var sentienta i viss mån. Exempel som jag kan komma ihåg är:

  • The Mud Puddler och Pud Muddler : en maskin som älskade att göra leran och en annan som föraktade lera på grund av att den hade så många fötter. Medan berättelsen tycktes föreslå att maskinerna var känsliga hade åtminstone en av dem en mänsklig operatör. Denna fejd mellan de två stoppades av en slags polisrobot, som såg ut som en robotenän med en sadel.
  • Click-Clacker : Ser ut som ett kors mellan en gul gummiband och en c-klämma. Denna maskinmassa producerade små ankaformade leksaker som gjorde ett click-clack brus när en knapp på huvudet pressades. Noggranna (humana) kvalitetssäkringsmetoder fanns för att se till att denna click-clack ing var tillfredsställande. Sidan hade också ett gammalt foto av sin uppfinnare, som hade en hjälm som liknade clackers.
  • En sorts maskin som producerar ett rosa skum eller taffy.
  • En stor apelsinhacknings- och juiceringsmaskin. På samma sätt som en traktorgrävare, hade den en liten drivrutin på toppen med en parasoll för skugga. Den hade en spigot på baksidan som bonden / operatören använde för att fylla ett glas juice.
  • Den E-Eater : En mörkgrön helikopterliknande robot med en gnistrande mun som obsessat med att äta bokstaven E från skyltar och andra skyltar. Den här som jag tyckte var speciellt intressant som barn, som det föreslog att det var en slags skurkmaskin som orsakade skada, medan de flesta av de andra tycktes ha några användbara - om det var okej. Jag tror att detta var den sista posten i boken.
uppsättning Vanguard3000 05.11.2018 17:34

1 svar

18

Detta är The Book of Foolish Machinery av Donna Lugg Pape .

Den innehåller "The Click Clacker Machine" och andra dikter inklusive "The E Eater Machine" (som jag har producerat i full b låg)

The E-Eater Machine likes to gobble up E's.
It eats all the E's out of words that it sees.
If the E-Eater loses its glasses it takes
The I's out of words, but soon knows its mistakes.
When the E-Eater gets an I up to its face,
It's an I-Dropper, tossing I's any old place.
It's not easy to read with E-Eaters about,
For words look so strang with the E's at n out.
If you s this machin and you'r planning to r ad,
H r 's som advic you c rtainly n d.
Th E-Eater can't fit insid a small spac ,
So g t up and look for a good hiding plac .

    
svaret ges 05.11.2018 17:49