How ska jag avsluta och skydda utomhus trä steg?

2

Mitt hus har en trätrappa som leder upp till ytterdörren. Det blir mycket trafik och är upptäckt, så det är utsatt för New England vintrar. Detta betyder snö, is, issmältning, sand, shoveling, etc. . För att inte tala om sol på sommartiden. De tidigare ägarna hade färgat dem, men det var ganska slitna bort (det var så när jag köpte platsen).

Vad är det bästa sättet att slutföra och skydda dem?

    
uppsättning TheSean 27.03.2011 16:00

2 svar

3

I höga trafikområden har jag alltid haft det bästa livet ut ur Siekens oljebaserade fläckar. Vi har även använt den här produkten på trädbevuxen bryggor och håller den i 2 till 3 år. Jag skulle vänta tills det var varmt väder, städa upp stegen och placera minst två skikt och ge varje kappa 24 timmar att suga i gott skick. Kokad linolja är bra grejer, men du kommer inte att kunna matcha den existerande färgen mycket bra. Siekens är till nytta vid Sherwin Williams butiker, inte billigt, men riktigt bra saker. BTW, jag jobbar inte för en färgaffär, jag är en entreprenör.

    
svaret ges 27.03.2011 20:47
1

Du har i princip två alternativ när det gäller att behandla trä för exponering:

  • Försegla det i en vatten- och väderbeständig hud
  • Blötlägg något annat i träet för att skydda det
  • Traditionella yttre behandlingar innefattar lack och harts. Jag kan inte säga mycket för detta tillvägagångssätt eftersom jag inte förespråkar det. Jag finner att täcka träet nästan alltid sprickor, skalar bort och därmed exponerar det obehandlade vedet under elementen.

    Jag föredrar det senare alternativet - behandlingar som suger in i träet. Jag är inget fan av Creosote, men det finns alternativ till det nu. Jag är ett fan av oljor. Oljor som danskolja och linfrö eller kokad linolja tränger in i träet och håller vattnet ute. Nedsidan är att den behöver evig behandling, i början mycket ofta, och sedan mindre och mindre ofta.

        
    svaret ges 27.03.2011 20:17