Vad hände med Captain Kirks kropp?

8

I slutet av Star Trek: Generations konstruerar kapten Picard en provisorisk grav ur sten för kapten Kirk, som dog att hjälpa Picard att sluta dr. Tolian Soran från att förstöra Veridian-systemet.

Var begravningen enbart symbolisk, eller gjorde Picard ordning för ett av stjärnskytten som tog upp Enterprise D-besättningen från Veridian III för att också hämta Kirks kropp?

Kirk var en Starfleet legend, och så kan en begravning på jorden - med Starfleet-mässing och federationens dignitarier - ha varit i ordning.

Skedde detta, eller var Kirks kropp helt enkelt kvar på Veridian III?

Eftersom det inte finns något längre i filmerna eller någon av tv-serierna om detta (åtminstone inte det jag kan komma ihåg) är all relevant information från det utvidgade universum välkommen.

    
uppsättning Praxis 25.06.2015 03:57

2 svar

10

Från Memory Beta finner vi att det finns flera tidslinjer där olika saker händer:

Enligt den ursprungliga Generations tidslinjen verkar det inte finnas någon framtida referens till vad som hände med Kirk:

Picard buried Kirk using a pile of rocks, leaving Kirk's Starfleet insignia on one of the rocks as the only indication as to who was buried there. (TNG movie, novelization & comic adaptation: Star Trek: Generations)

Men utanför kanonen är det en störning i tidslinjen, men den korrigeras och återställs till vad som händer ovan. Kirks berättelse slutar dock inte där (utanför kanonen förstås) i Retur :

One month after the events on Veridian III in 2371, Starfleet Intelligence extracted Ambassador Spock from Romulus to serve as part of an honor guard transporting Kirk's body back to Earth.

Så, det var avsikt att ge Kirk den ceremonin han förtjänade. Jag kommer inte att förstöra vad som händer, men det är en störning i den planen.

Efter händelserna i Återgången vet vi inte vad som händer med Kirks kropp! Men jag kan svara på din fråga i den mån det var minst avsikt att ge honom ceremonin (och han fick en ceremoni i slutet av The Return , men han var inte det är inte dött)!

Källa

    
svaret ges 25.06.2015 04:15
2

Canon-bevis är obefintlig, så vi kan inte säga säkert, men det verkar som om hans kropp var kvar på Veridian III. Jag är inte bekant med många icke-kanonreferenser, men jag kan göra lite forskning och låta dig veta.

EDIT: I romanen återvänder de till att återvända till Kirk, men de fångas av en Romulan Warbird, och hans rester strålas ombord, du kan leta upp romanen eller läsa den för att se vad som händer nästa.

    
svaret ges 25.06.2015 04:01