Vad transport att använda från Galata Bridge till Esenler Otogar?

3

Jag försöker hitta någon klar information om kollektivtrafikalternativen från Galatabroen i Istanbul till Esenler Otogar. Vilka alternativ finns, om några?

    
uppsättning Daniel 28.12.2013 16:25

2 svar

2

Det enklaste alternativet skulle vara att fånga spårvagnen och sedan överföra till tunnelbanan.

Från Galata-bron finns det två alternativ för spårvagnen beroende på vilken sida av floden du är på - antingen Eminonu (på södra sidan) eller Karakoy (på norra sidan), men båda ligger på samma spårvagnslinje . Båda hållplatser är lätta att hitta när spårvagnen korsar bron så att du bara kan följa spårvagnslinjerna. Därifrån vill du fånga "T1" spårvagnen till Bagcilar.

Det finns två alternativ för överföring till tunnelbanan. Det bästa alternativet är att ta spårvagnen så långt som "Zeytinburnu", och sedan överföra till M1 tunnelbanan i riktning mot Aksaray. Överföringen vid Zeytinburnu är väldigt lätt eftersom spårvagnen och tunnelbanan är tillsammans.

Det andra alternativet att ta spårvagnen till "Yusufpasa", och sedan överföra till tunnelbanan "M1" mot antingen Magcilar Meydan (M1b) eller Ataturk Havalimani (M1a). Men detta innebär en ~ 500 meter promenad från spårvagnshållplatsen till tunnelbanestationen så även om det är potentiellt snabbare övergripande, skulle jag normalt inte rekommendera det.

Slutligen vill du ta av tunnelbanan vid stationen "Otogar". Det finns en andra station som heter Esenler, men förmodar att du vill ha den aktuella busstationen så är det inte det stopp du vill ha.

Notera att både spårvagn och tunnelbana kan vara relativt upptagen, så speciellt om du har bagage bör du planera för att det ska ta lite extra tid. Beroende på hur du betalar och vilken väg du tar tar hela resan mellan 2 och 6 år.

Du hittar mer information på Istanbul Ulasim -webbplatsen, inklusive en full spårvagns- / tunnelbanekarta - men tyvärr är deras engelska hemsida lite bruten på plats.

    
svaret ges 28.12.2013 18:34
2

Spårvagn och tunnelbana , som nämns i det andra svaret, är ett bra alternativ. Men du kan också ta bussen. IEET-bussnummer 910 går från Eminönü till Otogar. En enda resa kostar 4 YTL eller 1,95 YTL om du har en "Istanbulkart" eller en "Akbil".

Eminönü busstation ligger precis bredvid Galata-bron.

Fördel : Du behöver inte byta och det är billigare eftersom du bara behöver en biljett

Nackdel : Mindre frekvent än spårvagn och tunnelbana

    
svaret ges 28.12.2013 22:35