Transitering via CPH

2

Jag anländer CPH från USA via LHR på British Air, Terminal 2, klockan 17:30. Jag avgår sedan CPH på en separat resväg på Adria Air, 20:30, även Terminal 2. Jag kommer endast ha bagage på bagage. Kan jag gå direkt till min Adria-flygning eller behöver jag först gå igenom tullen och komma in på terminalen?

    
uppsättning Leslie 07.06.2018 17:29

2 svar

1

När du anländer till CPH följer du "International Transfer" -skyltarna som leder dig genom en säkerhetskontroll. Då, för att du fortsätter på ett "inhemskt" flyg (eftersom Danmark och Slovenien är båda en del av Schengenområdet, vilket är ett land för gränsändamål), kommer en invandringscheckpunkt att följa.

Sedan hoppar du på flygningen till Ljubljana och i Ljubljana går du genom bagage på utkanten utan vidare.

    
svaret ges 07.06.2018 17:51
1

Med endast bagage behöver du inte passera tullen i Köpenhamn, men (förutsatt att ditt Adria-flyg är till Ljubljana, eller om det är till något Schengengestination) måste du passera invandringskontrollen i Köpenhamn, för att du kommer in i Schengenområdet där.

Flyg från Köpenhamn till Ljubljana är ett "internt" Schengenflyg, så det finns inga systematiska passkontroller. Människor som anländer från utlandet måste därför ingå i Schengenområdet innan de går ombord på flygningen.

Om ditt andra flyg är på något sätt till ett icke-Schengendestination, behöver du inte passera immigrations kontroller.

När du anländer till Ljubljana kommer du att passera genom tullkontrollen när du lämnar flygplatsens säkra område.

För andra läsare som kan vara i en liknande situation men med kontrollerade påsar, kommer det att vara nödvändigt att samla den kontrollerade väskan, passera genom tullkontrollerna och kontrollera sedan påsen för nästa flygning. Vid ankomsten till Ljubljana kommer du att passera tullen igen, men din bagagemärke kommer att vara en "intern" etikett som indikerar att du har kommit från en EU-utgångspunkt. Passkontrollen kommer att äga rum innan du når bagageansökan i Köpenhamn.

    
svaret ges 07.06.2018 17:34