Attic Floor Joist - Structurally Secure

1

Jag hjälper min son till ombyggnaden av det 70 år gamla huset som han just köpt. Han planerar att expandera på vinden på andra våningen. Den aktuella takbjälken är 12'- 2 "x6" med den gamla gipsspindeln i hemmet. Eftersom det inte kommer att stödja en belastning på 2 sovrum och bad - en allmän entreprenör föreslog nära vän istället för att lägga en 2x8 eller 2x10 till syster ytterligare 12'2 "x6" till befintliga takbjälkar. Han sa att det skulle vara tillräckligt starkt för att stödja lasten. Det låter som en bra idé eftersom takhöjden är tätt. Kommer det att fungera? Jag skulle verkligen uppskatta ett svar så att jag kan fortsätta hjälpa min son med detta projekt. Tack för din hjälp.

    
uppsättning Mike S 19.03.2018 06:04

1 svar

1

Ja, du kan syster 2x6, men du har några problem:

1) Koden kräver 40 kg. per kvadratfot levnadsbelastning plus dödbelastning. 2x6 bjälkar vid 16 "spänner 12" och stöder en levnadsbelastning på 40 lbs. per kvadratfot plus en död belastning på 10 kg. per kvadratfot. Men de måste vara "Välj strukturella" betyg eller bättre.

2) Det befintliga gipslocket kommer att spricka med mycket liten avböjning från golvets vikt. Så skulle jag isolera golvbelastningen från balkarna som stöder takgipset. För att göra det måste de nya bjälkarna vara ca 1/2 "ovanför gipset, ej fäst vid befintliga bjälkar och toppen av de nya bjälkarna måste vara 1/2" ovanför toppen av de gamla bjälkarna, så när den nya böjningen avböjer golvmanteln kommer inte att röra toppen av de gamla bjälkarna. (Nya 2x6 balkar kommer att vara ungefär 1/8 "mindre så se till att du tar hänsyn till deras storlek ...)

Btw, minsta takhöjd i ett rum är 7 ', om du inte har ett sluttande tak. Då kan en del av rummet vara under 7 '.

Jag skulle lägga till ett par extra balkar under badkaret / duschen också.

Btw, inga vattensängar.

    
svaret ges 20.03.2018 07:05