I utlänningar har Burke en plan i slutet?

12

I slutet av Aliens , efter att utlänningar har hittat sig förbi barrikaderna och Ripley kräver att alla ska gå till medicinsk, går Burke ut på egen hand och låser dörrarna bakom honom, fångar Ripley och besättning med utlänningar.

Har Burke haft en plan vid denna tidpunkt (kanske fortfarande hoppas att han skulle räddas med embryon i stasis) eller hade han enkelt knäppt och bara sprang för att han trodde att de var alla döda i alla fall?

    
uppsättning Xantec 14.08.2012 21:02

3 svar

12

Strax före den masserade Alien attacken på operationscentret hade Hicks kommit till tanken att Burke skulle dödas.

RIPLEY: You know, Burke, I don't know which species is worse. You don't see them fucking each other over for a goddamn percentage.

HICKS: All right, we waste him. No offense.

Och sedan sänker utlänningar kraften. Ripley ville fortfarande att han levde, men Burke var tvungen att tro att hans möjligheter att överleva var fattiga kvar med marinisterna, som alla ville ha sitt blod. Så den första chansen Burke fick han sätta avstånd mellan sig själv och marinierna, i hopp om att utlänningarna skulle ta hand om marinierna för honom. Det skulle bara lämna biskop, som förmodligen skulle underkasta sig Burkes myndighet. Då kan Burke kunna rädda någonting av sitt personliga uppdrag. Med Alien DNA splashed liberally runt föreningen (sakerna droppar slump överallt) Burke kan vara på väg att scrounge ett prov, men i värsta fall skulle han rädda sin egen häftiga hud.

    
svaret ges 14.08.2012 21:49
6
Burkes plan var att flyga levande och se till att alla vittnen mot honom var döda. Jag tror inte att han hade någon aning om hur det skulle gå och fungerade i blind panik.

Det är inte som om han hade någon tid att tänka mellan Hicks som vill döda honom, Ripley vill ha åtala honom och lamporna går ut och attacken börjar. Han lyckades avleda Gorman så att han kunde springa och låsa dörrarna bakom honom men det var så långt fram som han hade planerat.

    
svaret ges 15.08.2012 11:25
5
Burke var mest sannolikt att bara hoppa på röv så fort som han kunde till landningsplattan, precis som Ripley och Hicks gjorde efter Newt togs. Även om ingenstans i föreningen var riktigt säker längre, trodde Burke troligen (felaktigt) att stänga dörrarna bakom honom skulle åtminstone sakta ner Xenomorphs.

När han flydde flydde han genom sjukvården, men han slutade definitivt inte hämta några kritiska data, prov etc. medan han var där. Jag tror att ta tillbaka prov / prov var det sista som han tänkte på med sin panik.

    
svaret ges 14.08.2012 21:15