Är det ett typiskt förhållande för Herbes de Provence?

4

Jag vet att Herbes de Provence i allmänhet innehåller smaklig, fänkål, basilika och timjan. Tyvärr innehåller förpackade blandningar i USA vanligen lavendel. Jag hatar lavendel, det luktar min mormors underkläderslåda. Jag behöver Herbes de Provence för ett recept jag gör snart, så jag ska bara göra min egen sans lavendel. Så, enkel fråga: Vanligtvis är blandningen lika stora som andra örter, eller ska jag använda mer eller mindre av några av örterna?

    
uppsättning Jolenealaska 02.12.2013 02:53

3 svar

3

Wiki citerade inlägg på Herbes de Provence är intressant. Den färdiga kryddblandningen "Herbes de Provence" kom inte fram till 1970-talet, som en produkt som marknadsfördes av det franska företaget Ducros. Om det finns ett standardblandningsförhållande, skulle det därför vara det som finns i Ducros 'produkt - men eftersom det är en generisk term snarare än en varumärkesvarig, har andra tillverkare och kockar egna recept och tolkningar.

Ducros egen blandning bryter ned så här , enligt "My French Cuisine "-blogg (som också har McCormick-blandningen och en hemgjord alternativ blandning som kommer från en fransk kokbok):

  • Rosemary (romarin) - 26%
  • Savory (sariette) - 26%
  • Oregano (origan) - 26%
  • Tymme (thym) - 19%
  • Basil (basilicum) - 3%
svaret ges 02.12.2013 14:04
2

Och precis vad gjorde du i din mormors underkläderlådor ??
Jag älskar lavendel i Herbes de Provence, och jag anser att en godtagbar nypa av fänkål frö är både äkta och levande.     Men Richard Olney som var högt auktoriserad på provensalska köket, som du, hatade lavendel i blandningen, och han avvisade också rosmarin och salvia. Hans recept är helt enkelt torkat timjan, oregano, krydda och marjoram, i nedstigande proportioner, helst nyligen personligen uppsamlad, torkad, smulad i en matprocessor och sedan sökt.

    
svaret ges 12.02.2014 10:22
-2

Det finns inget enda standardförhållande för örter i Provence, men du kan enkelt google många recept för specifika tolkningar.

    
svaret ges 02.12.2013 13:25