Short berättelse där jorden skickar till främmande krigare men en Terran admiral dooms Earth genom att försöka stoppa främmande flotta

11

Plot Sammanfattning / Detaljer

Berättelsen är åtminstone delvis skriven i en flashback. Protagonisten är en militär befälhavare i Terran rymdflotta (glöm det faktiska namnet).

En främmande tävling, som beskrivs som väldigt människa, kommer på jorden. De är manliknande, men större och mer muskulösa än en typisk människa. Det finns också något ovanligt om deras ansikten. Jag tror funktionerna är något hårdare än människors, ändrar inte uttryck lika lätt, eller kanske alla liknar varandra. En del kombination av det, som jag bäst kan minnas.

Utlänningar är en krigare ras, som har behärskat FTL resor, och har erövrat många stjärnsystem. När de kommer till en ny värld, som de har med jorden, erbjuder de två alternativ. Först kan världen förse dem och njuta av status som en favoriserad thrall (jag tror att det är termen som används). För det andra kan världens folk försöka motstå, i vilket fall de kommer att bli brutalt erövrade och förslavas. Uppror eller förräderi av det första alternativet leder också till det andra resultatet. IIRC, dessa första utomjordingar är bara emissaries med ett eller två fartyg, men en enorm armada väntar på att ta in systemet.

Det finns en stor debatt av mänskligheten över vad man ska göra, men i slutändan är den upplevda teknologiska överlägsenheten och resurserna hos utlänningsintrångarna sådan att underkastelse är det enda rena alternativet. Protagonisten, som skriver i sin tidskrift, accepterar detta med uppsägning. En av hans kamrater, en hot headed typ, är upprörd över att mänskligheten har gett upp utan en kamp.

"Domen" kommer när huvudpersonen lär sig att den snygga admiralen tänkte på en plan att stoppa utlänningsflottan när den kom in i systemet. Terran rymdflottan har tagits bakom en av de yttersta planeterna eller gasjättemånerna. Under ledning av den snygga adiralen är den utomjordiska armada ombord. Allt kommer emellertid inte, men när det är uppenbart, har främmande skepp ett kraftfält som gör dem effektivt oskadliga för någonting i Terran arsenalen. Hela Terranflottan förstörs och de upprörda utomjordingarna leder till jorden.

Historien stänger med huvudpersonen som skriver händelserna i sin tidskrift. Han ser ett antal främlingskrigare stänger in på hans plats. Han kommenterar deras ansiktsfunktioner och säger "de ser inte ut" - historien bryter mot mitten av meningen, vilket innebär att huvudpersonen bara har dödats.

Tidsram för publicering

Jag läste detta i någon gammal antologi. Jag kan inte komma ihåg när jag läste den (90-talet, kanske?), Men det var tydligen en äldre bok. Jag skulle gissa 1960-talet eller tidigare.

    
uppsättning Helbent IV 08.08.2017 03:10

0 svar