Airfare bokad via tredje part leverantör - minskat bagage och matbidrag

3

En vän av mig har bokat 4 vuxna ekonomikort på ett långdistansflyg med en "tredjepartsleverantör" på British Airways flygning. De säger att de uppenbarligen får rabatt på flygbiljetten men som avvägning är de inte berättigade till en måltid i flygning och har bara en bagagefördelning på 3 påsar för 4 passagerare.

Som en ganska kryddat långdistansresenär har jag bokstavligen aldrig sett eller hört talas om kabinpersonal som inte serverar en flygningsmåltid till en passagerare på grund av den biljettpris de köpt eller har jag någonsin bokat ett långtgående flyg som inte gjorde Inkludera minst en kontrollerad bagage för varje resande vuxen.

Jag är orolig för att min vän kan ha blivit scammed eller rippad och att denna "deal" är en hoax. Har någon någon erfarenhet av denna typ av erbjudanden?

    
uppsättning Meridian 02.08.2018 15:16

1 svar

2

Kvittot från tredje part ska ge din bokningsreferens (PNR) och e-biljettnummer (minst en e-biljett per person, beroende på hur många flygningar som reser). Använd BA-webbplatsens hantera min bokningsfunktion för att hitta bokningen med PNR eller en av e-biljetterna. Det bekräftar att du har en bokning, och kommer att ange ditt bagagebidrag och om du får mat. De tre första siffrorna i e-biljettnumren anger det flygbolag som biljetten är utfärdat på. En e-biljett utfärdad på BA börjar med 125.

Kvittot från tredje part ska också ge information om bagage och måltider, men det kan inte åberopas.

Om du inte har en giltig PNR och giltiga e-biljetter, indikerar det en bluff och mitt förslag är att kontakta kreditkortsföretaget.

    
svaret ges 04.08.2018 21:52