How kan Anakin Skywalker bli så mörkt? [stängd]

-2

Jag är upptagen med att titta på den animerade Star Wars-serien The Clone Wars. Även om jag gillar (de flesta av) de luftade äventyren, kan jag inte låta bli att känna mig förvirrad över Anakin Skywalker. Självklart är han upptagen för att bli Darth Vader, under det manipulativa inflytandet av Palpatine, men i den långsträckta serien ser vi Anakin vara den goda killen i så många krig och andra klibbiga situationer. Det gör det väldigt svårt för mig att tro på hans mörka sida, även om vi alla har sett händelserna i Episod III.

Någon som kan ytterligare klargöra? Tänk på att jag fortfarande har 5 säsonger kvar att titta på, men jag kan ta spoilers:)

    
uppsättning xvxmisfitmerlinxvx 11.06.2018 12:20

3 svar

7

Som Yoda sa tillbaka i Episode 1:

Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering.

Någonas rädsla kan leda till att de är försiktiga över framtiden och blir besatta av att försöka stoppa en viss händelse från att inträffa. I Anakins fall av Episod 3 skulle det vara Padmes bortgång som i episod 3 Anakin för Padme efter att ha drömt om hennes död. Förskräckt av detta är han snabbt förförd av Palpatine som berättar om Darth Plagueis The Wise.

Palpatine: Did you ever hear the tragedy of Darth Plagueis The Wise?
Anakin: No?
Palpatine: I thought not. It's not a story the Jedi would tell you. It's a Sith legend. Darth Plagueis was a Dark Lord of the Sith, so powerful and so wise he could use the Force to influence the midichlorians to create life... He had such a knowledge of the dark side, he could even keep the ones he cared about from dying.
Anakin: He could actually save people from death?
Palpatine: The dark side of the Force is a pathway to many abilities some consider to be unnatural.
Anakin: What happened to him?
Palpatine: He became so powerful... the only thing he was afraid of was losing his power, which eventually, of course, he did. Unfortunately, he taught his apprentice everything he knew, then his apprentice killed him in his sleep. Ironic. He could save others from death, but not himself.
Anakin: Is it possible to learn this power?
Palpatine: Not from a Jedi.

Därifrån kan en person bli arg på andra som inte håller med dem eller inte förstår vad de går igenom. För Anakin är det Jedi som försöker torka ut den mörka sidan som har den här kraften som kan rädda Padme, Padme för att inte leda sig med honom och Obi-wan för att vända Padme mot honom.

Denna ilska kan förvandlas till hat och ersätta den respekt som någon en gång hade för sina vänner eller mentor, för Anakin sin ilska vid Obi-wan för att vända Padme mot honom leda till deras kamp och Anakin uttryckte sitt hat på Obi-wan vid slutet.

Slutligen kan de åtgärder som man gör, leda till att de lider. för Anakin detta är inte bara hans fysiska skador utan också det faktum att Padme dog och vi kan misstänka att hans handlingar var ett resultat då hon effektivt dödades av ett brutet hjärta. Men för att Anakin inte är den enda som lider och Obi-wan led av att ha misslyckats Qui-gon, befälhavaren han starkt respekterade, för att höja Anakin i Jedi's Chosen One som Qui-Gon hade trott på.

Vi ser detta också i en kondenserad version i episod 2. Anakin fruktade för sin mamma som han drömde om hennes lidande. Efter att ha hittat henne blev hans rädsla ilsket hos Sandpeople som orsakade hennes död, vilket snabbt ledde till sitt hat mot dem som visade när han berättade för Padme vad han gjorde med dem och slaktar ett heltal av sandkarl, inklusive kvinnor och barn, är en mycket mörk Sidan sak att göra.

Den lidande aspekten av den här stunden är inte uppenbar, det är mer eller mindre som ledde till hans rädsla för Padmes död när han förlorade sin mamma tack vare sin egen maktlöshet, eftersom hon inte kunde rädda henne i tid trots att han dödade alla Sandpopulationerna. så precis som sin mamma såg han än en gång drömmar om någon han älskade att dö

    
svaret ges 11.06.2018 13:15
2

Om du tittar på Star Wars II: Attack of the Clones kommer du att se att Annakin bromsar sin mors död genom att utplåna en hel grupp Sandpopers, inklusive barn. Således vänd sig han klart till den mörka sidan av etik då då han använde den mörka sidan av styrkan.

För att parafrasera Yoda, "När en gång du slaktar barn, kommer alltid ondska att dominera ditt öde".

Således var Annakin i den senare Clone Wars -serien redan en ond person trots att han arbetade för orsaken och den sida som publiken anser vara de goda. Och det var bara ett litet steg, och inte ett stort språng, för den redan onda Annakin att överföra sin formella trohet från kraftens lätta sida och Jedi-ordningen till den mörka sidan av styrkan och Sith-ordningen.

    
svaret ges 11.06.2018 18:19
2

För att lägga till de andra svaren behandlar en av de nya Star Wars-kanonens serier också den här frågan genom att berätta en historia som ligger strax utanför klackarna av Revenge of the Sith , där Anakin måste gå genom ytterligare process för att bli fullt Darth Vader.

Darth Vader: Darth Lord of the Sith 2017

Hans första mål, som Sidious gav, efter att han bestämt att han vill leva, är att jaga en återstående Jedi, döda honom, ta hans ljuskärl och korrumpera den genom att blöda den är kyberkristallröd!

KortdärefterharhanblivitavmedJedibibliotekarieochvifårenglimtoch/ellermöjligenmytologiexpansionmedVadersomfortfarandebehöver"quash" Anakin Skywalker från sig själv.

Detta är representerat på panelerna i något som ett astralplan, där man lättare kan se ljuset från blåttljusfjädrande fjärilar, ilumineras (Anakins goda del) och ser sig i en manifestation som skulle vara som att förstöra sin egen själ.

Serierna är fortfarande pågående och har kommit in i en Mon Cala-historia som samarbetar med inkvisitörerna, försöker krossa kvar Jedi ...

    
svaret ges 11.06.2018 20:37