Finns det en märkbart bättre bufferklass i Pathfinder?

16

Jag tenderar att min / max något och överträffa mina medspelare så i nästa kampanj bestämde jag mig för att spela en roll som buffrar de andra spelarna för att undvika detta och hjälpa mina medspelare att lysa.

Mitt mål är att vara en buffert först och främst med lite eller ingen healing som krävs i samband med denna roll.

På grund av ett valfritt magisystem är Spheres of Power, klassstavningslistor inte lika viktiga som klassförmågor som erbjuder buffing eller förhöjning av stavkraften som är buff.

Finns det en klass som är märkbart framför andra när det gäller att böja? Eller är de olika klasserna situativa och det finns inte en bäst klass?

Party makeup är för närvarande en blaster wizard och en okänd GM PC (han spelar nästan alltid en melee class though)

    
uppsättning Aaron 01.12.2014 15:59

3 svar

20

Fullcaster

Cleric, druid eller trollkarl får dig de högsta nivåerna de mest snart; eftersom stava är det bästa sättet att buffa någon, det här är de bästa klasserna för buffing. Arcanister är så absurda övermanade att de kan vara ett solidt val trots att det faller en nivå bakom vid 3: e; trollkarlar med paragon surge kan också göra ett anständigt jobb.

Clerics har den bästa statistiken och funktionerna mellan icke-spellcasting, mellan rustning, HP, sparar och de alternativ som Domäner presenterar. Druider handlar mycket mer om självpjäkning, och utan exklusiv tillgång till sin stavningslista verkar trollkarlarna lite litet.

Å andra sidan betyder den arcanistiska förmågan att byta upp sina (annars spontana) stunder varje dag, att 50% av tiden kommer att få en massiv förbättring av din spellcasting.

För polering är arcanist och cleric liknande.

Bard

Eftersom det förtjänar att sägas: bard är förmodligen den enda klassen som har en icke-spellcasting-buffing som är värt att överväga. Tyvärr sänkte Pathfinder ganska bra (delvis genom att begränsa hur mycket musik de egentligen kan spela, men mestadels bara genom att inte skriva ut olika tilläggsalternativ som bardens tycktes ha i 3.5), och att vara 50% bakom stava är bara inte värt det om inte du planerar inte att lämna låga nivåer - men före den 5: e, är bard jämförbar med en fullcaster och får musik, vilket är väldigt trevligt för dessa nivåer.

Fortfarande, om du tenderar att optimera mer än ditt bord, är bards awesome, och kan vara mycket effektiva om du bygger bra. Om målet här är för att undvika att överskugga dina lagkamrater kan valet vara perfekt. Deras musik är fortfarande en ganska fast buff, trots allt, och deras spellcasting suger definitivt inte eller något.

    
svaret ges 01.12.2014 16:13
10

Bard

Jag är för närvarande en Bard i vårt Pathfinder-spel. Min första Bard, mitt första Pathfinder-spel, och det verkar som en solid källa till support och buffs. Med hjälp av Master Performer och Grand Master Performer Faction Feats har min nivå 12 Bard ge +5 bonusar med sitt Inspire Courage. Han har 31 rundor Bardic Music per dag, så denna buff är nästan konstant. Aktivera det som en rörelsehandling och Hast eller Bra Hopp med en standard är nästan tillräckligt för att bestämma striderna innan de har börjat.

Med mångsidig Performer och några maxed out Utför färdigheter, i kombination med magiska saker som ökar både Charisma (Headband of Alluring Charisma) och Charisma-baserade färdigheter (Circlet of Persuasion), tillsammans med några egenskaper (Savant, till exempel) , kan din Bluff / Diplomacy / Sense Motive / Disguise / Acrobatics lätt gå igenom taket, vilket också gör din karaktär till förmåga att baseras på färdigheter.

Med tillgång till Summon Monster-stavar kan senare standardåtgärder användas för att komplettera partiets nummer, och dessa kallelser drar också nytta av Inspire Courage, vilket leder till några helt skrämmande lanternörrar eller himmelska leoparder.

Den enda nackdelen är att i ett spel med stora mängder social interaktion, kommer du att stjäla spotlighten om Diplomacy, Sense Motive eller något som slår bort din mångsidiga Performer är uppmanad.

Sammantaget är det dock ett bra alternativ för en bufferklass och mycket kul. Det finns många intressanta arketyper, men jag gick med basklassen, mig själv. Evangelisten prestige klassen är också ett bra alternativ för övervägande. Det ger en viss variation i din karaktär utan att sakta påverka hans eller hennes framsteg på något väsentligt sätt.

    
svaret ges 01.12.2014 21:47
6

Witch

häxa är en bra buffert / debuffer med sin hexlass-förmåga. Jag spelade en Vudran häxa genom Carrion Crown och förmögenhet / olycka var mitt bröd och smör. Det är mer effektivt att debuff än att buff, men du kan göra båda ... Och till din fest, gör den dåliga killen reroll varje enskild rulle som de gör och ge dina allierade spellcastrar två bitar vid varje räddningstjuv , uppfattas som ganska buff för dem! Mellan lycka, olycka, illamående stavning och onda ögon, rann jag sällan ut ur saker att göra innan vi sprang ut ur kamprundor. Mina konkreta sammanfattningar och sammanfattningar finns på vår Carrion Crown-kampanjsida - vid nivå 14 var det en DC27 spara mot hennes olycka hex. (Jag har medvetet inte använt Slumber hex som min primära eftersom det bara är för trasigt och jag ville också spela stöd mer än primärt.)

Oracle

I våra spel spelar ingen mer präster, de spelar oracles . Spontan clerical gjutning, plus coola krafter från orakels mysterier. Livets mysterium är populärt, eftersom du kan få en uppenbarelse som låter dig snabba handlingar genom att spendera 2 slots. Varje mysterium har en mängd olika uppenbarelser att välja mellan. Gnome oracle i vår Jade Regent kampanj hade Moonlight Bridge uppenbarelse (Heavens mystery) och vi har beklagat att inte ha det i varje kampanj sedan. Orakelhelgen i vår nuvarande kampanjens vrede (Tabregon, se här för statistik ) har mer healing än vi kan använda. "Vem behöver läka denna runda?!?" "Du har redan toppat oss alldeles utanför mannen, gör något annat ..."

    
svaret ges 02.12.2014 02:13