Var i Istanbul flygplats kan jag hyra en bärbar 3G / LTE WiFi-hotspot?

12

Eftersom Turkiets mobil lagstiftning är en smärta i röven, överväger jag att hyra en 3G / LTE WiFi-hotspot på de två mellanrummen jag kommer att ha där i februari.

Finns det ett företag som kan hyra mig en i Istanbul flygplats? Om inte, kanske kan jag hitta en sådan tjänst i centrum av staden?

Tekniskt kunde jag bara köpa ett SIM-kort och kasta det senare, men mina 24-timmars mellanrum är över 3 veckors mellanrum så det skulle vara omöjligt för mig att få Internet på vägen tillbaka, eftersom min IMEI skulle ha blockerats då.

    
uppsättning JonathanReez 27.01.2014 17:59

9 svar

9

Det finns en monter vid ankomstterminalen i Istanbul Atatürk Airport. Företaget heter IUGO . De hyr WiFi-modem, smartphones, surfplattor och GPS-navigatörer. Tjänsten blev tillgänglig i juni 2014.

WiFi-modem och smartphones kostar 6EUR / dag att hyra. Här är ett foto på platsen ( hämtade från IUGO: s officiella Twitter-sida):

    
svaret ges 18.10.2014 20:51
7

Även om jag fortfarande tror att använda WiFi på flygplatsen kan vara en bättre lösning för dina databehov kan du en MiFi-enhet från platser som: Global WiFi Rental , som är tillgänglig för hämtning och retur på flygplatsen. Och liknande diskussion om TripAdvisor .

Det finns också Mobiluthyrning i Storbritannien som även erbjuder MiFi Rental service.

    
svaret ges 02.02.2014 03:08
6

Du kan själv kolla alla mobila wifi-uthyrningsföretag och se listan över företag som erbjuder hyra i Turkiet.

Som din färdplan föreslår, är det inte det bästa alternativet att köpa ett SIM-kort för att lösa anslutningsproblemet. Enligt den nya lagstiftningsplikten kommer mobiltelefoner från utanför Turkiet att blockeras mellan 7-10 dagar om de inte är registrerade till en avgift på 115 turkiska Liras (ca 40 euro).

Jag tycker att det inte är det mest effektiva sättet att betala en sådan skatt till regeringen för en gångs användning. Du måste också skriva några papper, ändra ditt SIM-kort, hålla det säkert etc. Och du kan inte dela din anslutning med dina andra enheter om inte din mobiltelefon kan användas som hotspot.

Det finns i princip några företag att hyra en pocket wifi i Turkiet. Men jag tror att de lokala företagen erbjuder mer rättvisa priser, och en kvalificerad tjänst än de internationella företagen gör.

Jag hoppas att du gillar din semester i Turkiet.

    
svaret ges 22.08.2014 15:41
5

Platsen heter IUGO och det var på Ataturk flygplats, ankomstterminal. Vi hyrde ett wifi-modem och betalade tptal på 29 Euro per 5 dagar.

    
svaret ges 12.04.2015 20:28
4

Min fru och jag var i Istanbul i januari förra året. På Istanbul Ataturk Airport fanns 3 butiker som säljer simkort. Priserna är nästan samma turkiska lira för bara simkort. Men de är överfulla. Vi hyr äntligen en mobil hotspot från "Iugo gadgets for rent" vid ankomstterminalen. Vi betalade totalt 40 euro i 7 dagar. Mobil hotspot hade obegränsad data. Det var billigt att jämföra med andra SIM-kort. Vi släppte enheten tillbaka till affären före vårt flyg

    
svaret ges 12.05.2016 12:40
2

Det finns ett lokalt företag som heter Hyr en anslutning men så långt jag vet att de inte har någon båt på Ataturk Airport, men de levererar till ditt hotell och hämtas därifrån. Och de arbetar också med Sabiha Gokcen Airport (monter).

Hoppas det hjälper dig och andra resenärer.

    
svaret ges 21.09.2014 13:06
2

Beroende på hur många dagar du vill ansluta till internet och på de data du behöver, har du 3 alternativ:

  • Köp ett simkort från Turkcell, Vodafone, Turk Telekom (hitta mer här ). Fördelen är att du kan hitta dem runt staden och du betalar en gång, inga extra eller dolda avgifter. Den inte så bra delen är att de inte är så fina som du kan förvänta dig (för de uppgifter de innehåller) och du kan inte använda dem om din telefon är blockerad av ditt telekommunikationsföretag.

  • hyr en bärbar wifi. Om du vill jämföra erbjudanden och priser i Turkiet kan du försöka en katalog med pocket wifi erbjuder . Du kan jämföra priser, minsta antal dagar du behöver hyra enheten, insättningskostnader, den dagliga tillgängliga data (inte alla har obegränsad data), antal enheter du kan ansluta till, hämtning och returpolicy, recensioner från kunder, teknik (3g / 4g) och mer.

  • jaga gratis wifi hotspots. Det är lite problematiskt eftersom det inte är säkert, det är långsamt och ibland kan det kopplas från när du behöver det mest. Men det är gratis så ...:)

svaret ges 15.03.2016 21:14
1

Jag använde IUGO under min första resa i Turkiet men i år lärde jag mig att den är stängd. Jag hittade ett annat företag som hyr en mobil wifi-enhet som heter Alldaywifi. Jag är nöjd med flygplatsens leverans, obegränsad data och enkel anslutning. Om någon behöver du kan du kontrollera deras hemsida länk

    
svaret ges 01.06.2018 16:30
0

Du kan kolla företaget RENTNCONNECT. de har möjlighet att boka online. Du kan boka din pocket wifi innan du kommer till Turkiet. Flygplatser, hotell eller airbnb alternativ är avilable för leverans. storleken på enheten är stor. lätt att bära den, och du kan ansluta upp till 10 enheter. Möjliga användningsgränser ställs in av operatörerna. Om du överskrider gränsen för rättvis användning kommer inga extrauppgifter att debiteras och anslutningen förbli som 4,5 G-hastighet. återvända enheten är också enkel. Du kan returnera enheten på flygplatsen eller ditt hotell.

    
svaret ges 20.06.2018 23:19