How standard är American Standard Mounting för mortise locks?

0

Om jag har en dörrhake har förberetts för ett ASM-lås, kan jag direkt ersätta en annan? Om till exempel dörren hade ett Yale-mekaniskt lås, skulle det behöva få några nya monteringshål för knappsatsen till ett Kaba-elektroniskt lås?

    
uppsättning keshlam 06.11.2015 16:17

1 svar

2

Kanske.

American Standard Mortise standardiserat storleken på öppningen i dörren som låskroppen passar in och där skruvarna ska fästa det på plats.

Det verkar dock som om allt annat är föremål för variation. Knappens mittlinje eller handtag kan vara lite högre eller lägre i det nya låset än i den gamla, vilket kräver ytterligare borrning. Storleken på öppningen för handtagen kan också behöva vara annorlunda.

Fjäderklämman, deadlatch och deadbolt kan också vara högre eller lägre på den här dörrkanten. I det enkla fallet löses detta genom att ersätta strejken med den som följde med låset - igen är monteringshålen något standardiserade - men denna variation betyder att det nya låset inte kan stämma korrekt med en befintlig elektrisk strejk, vilket du förmodligen know't planerar att ersätta. Och jag har sett deadlatchen som ligger både ovanför och under fjäderklämman, vilket komplicerar detta ytterligare.

Mät allt exakt innan du handlar, mäta igen när du kommer hem, gör en testmontering av den nya låskroppen så att du faktiskt kan se hur dörr och ram kommer att inriktas innan du börjar andra installationssteg , och var beredd att antingen ta det nya låset tillbaka och försök igen eller ha jobbet Ta mycket längre tid och eventuellt kräva ytterligare investeringar för att rädda.

(Var där, gjort det ... Eller misslyckades med att göra det eftersom min vän sa att försörjningshuset sa att det skulle fungera och han hade kollat det ... mitt eget fel för att inte kontrollera det själv omedelbart, men jag avleddes av metalldörren, vilket är en uppsättning problem som jag inte har erfarenhet av.)

    
svaret ges 06.11.2015 16:33