Seeking namn och författare till bok där huvudpersonen återvänder till jorden många tusen år efter att han lämnade på grund av tidsfördröjningseffekten av hans flygning

5

Jag är efter namnet och författaren till en sci-fi-bok som jag skulle ha läst på 70- eller 80-talen, men det är inte att säga att boken kan ha daterats till 60-talet. Elementen i historien som jag kommer ihåg är: killen hamnar på en mycket lång flygning bort från jorden. Jag tror att fartyget använder en solsegling och så småningom ackumulerar hastigheten på en signifikant bråkdel av ljushastighet. Till slut återvänder till jorden där något som 30.000 år har förflutit. Jag minns två saker när han utforskar en (jag tror övergiven?) Jord: ett interkontinentala järnvägsnätet; hans sökande efter en botemedel som kommer att ångra effekterna av hans åldrande. Någon som kan hjälpa till

    
uppsättning Reader56 14.01.2018 02:10

1 svar

4

Statens barn, som på något sätt är relaterade till en värld bortom tiden (mer om det senare) har dessa element från din fråga:

  • Huvudpersonen Corbell återvänder till en mest avlägsen jord i den avlägsna framtiden (miljoner år, inte tusentals, men han träffar någon som kommer från perioden mellan).
  • Det finns ett underjordiskt järnvägsnätverk, och det är en stor del av grunden att räkna ut hur man använder den (och de relaterade kortdistansteleporteringsbåtarna).
  • Han söker vad som finns kvar av civilisationen för en livsförlängande teknik som uppfanns när han var borta.

Wikipedia-artikeln ( En värld utan tid ) säger att "barn i staten" är "huvuddelen av romanen ". Och en annan del heter "Rammer".

Eftersom olika stycken av romanen har publicerats separat är det meningslöst att inte alla kommer ihåg alla samma element.

Andra saker som nämns i Wikipedia-artikeln som jag kan bekräfta är i "State of Children":

  • Det omlagda solsystemet
  • Kvinnan (Mirelly-Lyra Zeelashisthar) från det förflutna (men inte så länge som Corbell) som berättar om odödlighetens behandling och hotar att döda honom om han inte hittar det för henne
  • Pojkarna och flickorna, som har en alternativ umoralisk behandling som inte fungerar på vuxna. Flickorna är borta när Corbell kommer tillbaka, och pojkarna bor i Antarktis.

Galaxy Magazine-utgåvorna som jag använder för referens finns här:

länk
länk
länk

    
svaret ges 14.01.2018 19:19