Vilka frågor av Paizo Dragon Magazine har alternativa regler för att ersätta 3.x familiars?

8

Jag har sett det här som nämns under denna fråga: Alternativ till familjärer i DnD 3.X , och jag kommer ihåg att jag, för länge sedan, har läst ett problem eller två (?) av Paizos Dragon som behandlade valfria regler som erbjöd alternativ till att ha familiars i DnD 3.x - men jag vet inte vilka frågor som ska letas efter. Kan någon rekommendera mig specifika problem (med kanske en kort sammanfattning av vad du kan förvänta mig)?

Tack.

    
uppsättning OpaCitiZen 18.12.2010 19:03

3 svar

5

Det första som kommer att tänka på är Dragon # 338 och "Staff of the Magi " artikel av Ben Vandgrift. Det beskriver hur du kan ersätta din bekanta med en magisk personal.

    
svaret ges 18.12.2010 20:37
4

Jag tycker att artikeln du letar efter är "Transversed Arcana" i Dragon # 357, Sidor 88-89.

Impromptu Metamagic Välj en metamagisk prestation varje dag. Du kan använda den där prestationen gratis och Spontant ett visst antal gånger: 5 - Metamagisk nivåjustering. Du kommer inte behöva bestämma vilka spells du använder den under förberedelse, men på flugan strax före gjutning. Detta kan du spontant bemyndiga tre stavar, eller förlänga fyra. Blir ännu bättre i samband med andra prestationer som minskar metamagiska kostnader.

Två viktiga begränsningar gäller: Du får inte använda andra metamagiska prestationer den dagen (men du kan använda samma prestation med andra stavar som vanligt, förbereda dem), och du måste ha stavningsplatser på den nivå som den modifierade stavningen skulle använda om du inte hade en prestation, så ingen fri, empowered ray av enfeeblement på L1.

Skolestudier Välj en magisk skola (specialister måste ha specialskola). Kast alla stavar av denna skola på +1 Caster Level. Dessutom få mindre effekter beroende på skolan.

Skada: Dubbel längden på alla icke-momentana, icke-permanenta stavar du kastar på någon annan än dig själv.

Skada: +2 Dex / + 2 Wis för någon av dina kallade monster.

Transmutation: +1 DC för någon stavning som du kastar som ändrar en varelsform, typ eller typ.

Eidetic spellcaster . Den här funktionen kan vara riktigt cool eller helt värdelös beroende på din DM: Du behöver inte en stavningsbok. Du lär dig stavar normalt, måste betala de normala kostnaderna för kopiering av stavar ("för incenses" istället för papper och bläck) och så vidare, men du begår dem till minne. Du kan förbereda någon stavning du känner till från minnet. Så om du har en DM som gillar att stjäla din stavningsbok, så kan han inte. Om han inte förbannar dig med amnesi ...

De andra alternativen är Aligned Spellcaster (cast neutral spells som bra stavar etc. - bara värt om du har alignment-baserade DC boost shenanigans), Disciple of Boccob ( klä på +1 CL gratis) och Beleaguered Spellcaster (Om du tar 3x din caster nivå i skador från en enda attack får du en gratis maximering eller förlängning - värdelös eftersom du är död).

    
svaret ges 05.01.2012 21:25
1

Jag känner inte till denna drake-tidskrift-fråga. Men möjligen hjälper det att Paizo använde i Pathfinder RPG en mekanism, där en trollkarl kan välja mellan ett välbekant och ett objekt. Arcane obligation är namnet på förmågan. Inte precis vad du bad om, men också en möjlighet att göra ett alternativ för familjärer.

    
svaret ges 21.12.2010 19:58