How att ersätta befintliga Ethernet-kablar i huset?

2

Mitt hus byggdes 2007 med ethernet-ledningar i alla rum på övervåningen och nedre delen ansluten till en central fiberoptisk omkopplare. Det verkar som om de använde låggraderade ledningar och jag får ständigt bortkopplingar. Hur byter jag ut alla ledningar med högkvalitativt koppar Cat 6-ledningar? Kommer jag att få problem om jag använder högre kvalitet men tjockare kablage 6?

    
uppsättning user21100 20.04.2014 07:21

1 svar

8

Rippa väggarna öppna. Om ingen hade förnuft (de nästan inte gjorde det) för att köra nätverkskablarna i ledningen, är det i allmänhet den enda praktiska metoden att ersätta ledningar thoughout ett hus. Det är rörigt och tråkigt och medför mycket rengöring.

Det kan vara mycket mindre krångel att först kontrollera anslutningsfrågor. Ett 2007-hus skulle nästan säkert använda Cat5e (du kan kontrollera skrivandet på utsidan av kabeljacket om du har några fotar utsatta var som helst) och Cat5e är gigabit-kabel - Cat6 har ingen praktisk fördel över den för Gigabit Ethernet, som var konstruerad för att köras på Cat5e-kablar. Visst, det är högre frekvens betyg - men den verkliga Gigabit-utrustningen går inte vid de högre frekvenserna, så det är meningslöst. Ren försäljning gimmick.

[Du kommer naturligtvis hitta många webbplatser som försöker övertyga dig om att Cat 6 är en magisk hemlig sås - Cat 6 är en föräldralös - den skulle springa 10 Gig, men det gör det inte - Cat6A går över kort avstånd - så kabelbolagen var kvar med den här kabeln som de hade blivit uppbyggda för att göra, och de piskade sina försäljningskrafter för att sälja den. Jag har personligen över 1/2 mil av Cat5e som kör gigabit på växlar som rapporterar felprocenter, och jag ser ingen ansökan för Cat 6-perioden.]

Kopplingar är nästan alltid dåliga kontakter. Dåliga kablar kopplas aldrig ihop (den är trasig eller möss tuggas genom den) eller den ansluts med en lägre hastighet än den nominella hastigheten (den installerades dåligt och blev avvägd.) Lågkvalitativa och / eller dåligt installerade jackar och pluggar är långt mer vanlig orsak till de flesta problem, och speciellt intermittenta anslutningar.

Behandla det som en ny installation, istället för att "byta ut trådarna", kan du överge dem på plats och köra ledning genom källaren och sedan borra upp i väggarna på första våningen, med sikte på servicefacken, får man att springa till vind (antingen genom att rippa öppna väggar som lätt repareras eller planeras för omhändertagning ändå (eller i desperata fall gå ut ur huset - eller leta efter ett utrymme att springa med VVS-bunten) och ner genom väggarnas toppen med sikte på service lådor på andra våningen. Lite mindre röra.

Men jag skulle föreslå att man koncentrerar sig på kontakterna först och eventuellt hyra en nätverkskabelanalysator eller anställa någon som äger en och vet hur man kör den, eftersom det är mycket mer sannolikt att lösa ditt problem utan att göra en röra av din hus. Beroende på exakt vad din strömbrytare är, kanske du tycker att den har en inbyggd kabeltestfunktion och / eller felrapportering - fiberoptiska omkopplare circa 2007 var inte längst ned i raden, i de flesta fall.

    
svaret ges 20.04.2014 14:06