Hur du rengör en tät Misto oljespruta / spritzer?

15

Jag använder en Misto oil spritzer. Du fyller upp det med olja och pumpar upp det och sprutar en panna med det.

Det har blivit täppt så att det bara sprutar en jämn ström av olja (inte en spray).

Några idéer hur man rengör det och hindrar det från att täppa igen?

Jag har provat:

 • Blötlägger det på vin
 • Blötlägger det i kokande vatten

Jag ska försöka fylla flaskan med ättika och vatten. Jag har också hört att du ska använda vanlig (inte extra jungfru) olivolja. (Extra Virgin är tydligen tjockare).

    
uppsättning Clay Nichols 19.09.2011 15:46

12 svar

15

Jag klargör i allmänhet mina täppta mister / sprutmunstycken genom att skruva bort sprutdelen från flaskan och sedan sänka upptagningsröret i mycket varmt (men absolut inte kokande!) vatten och pumpa så länge det krävs för att rensa ut tätningen och börja spruta en dimma / sprutmönster igen. Varmvattnet ska räcka för att bryta upp träskorna, och pumpens verkan bör tvinga ut tätningen.

    
svaret ges 19.09.2011 17:25
13

Rengöring (tillverkarens instruktioner):

We always recommend washing you MISTO® using directions included in the instructions booklet to keep the internal assembly clean and working properly. Usually MISTO® will need to be cleaned approximately every 6 to 8 weeks to keep it working smoothly.

 • Fill the MISTO® 1/2 full with hot tap water
 • Add one drop liquid detergent and shake to mix.
 • Pump 10-15 times
 • Spray for ten seconds
 • Allow the soapy water to remain in the sprayer for several hours or even overnight. This will allow it to break down any oil that has solidified in the sprayer.
 • Rinse, repeat the sequence above with fresh hot water.
 •     
  svaret ges 12.10.2012 20:50
  4

  Jag tömmer min Misto och lägger 1/2 tsk diskmedelpulver och fyller halvvägs med mycket varmt vatten. Tryck på Misto och töm diskmedellösningen. Skölj sedan mycket noggrant med flera förändringar av varmt vatten, slutligen med två ändringar av gott dricksvatten. Slutsköljningen kan sprayas i munnen för att bekräfta fullständigt avlägsnande av allt rengöringsmedel. Detta har fungerat flera gånger för mig.

      
  svaret ges 18.01.2012 21:25
  4

  Jag har bara rengjort vår Misto med hjälp av en billig sprit (dvs rum ... inte sockerliknande vätska som brandy eller tequila). Sätt om en oz i behållaren, montera om och pump tillräckligt med tryck för att spruta. Det arbetade sig genom atomiseringsmunstycket. Dumpa sedan överskottet, fyll på med vatten och upprepa för att skölja ut alkoholen. Jag satte också några droppar i rörinsatsen och skrapade runt med ett litet spets för att rengöra den.

  Rumet löser upp oljan snabbare än tvål och sköljer renare än någon tvål. Jag lärde min fru det här tricket och hon precelerar nu alla våra kaklakor med en snabb rom-rub. Hon skrattar åt hur lätt det är. Det lyfte av många år med kakad kaka-gunk. Det låter galet, men det fungerar.

      
  svaret ges 08.09.2015 04:29
  3

  Även om jag aldrig använt sprutan för olja. (Jag använder min för grafisk applikationsspray för vinyl) När munstycket blir igensatt tar jag bort munstycket genom att dra det rakt upp och sedan placerar jag munstycksöppningen över plaströret och trycker ner tvinga vätskan bakåt genom munstycket. Det rensar det varje gång. Jag tror att det skulle fungera för dig också. Ta bara bort oljan och använd hett vatten för att spola munstycket. Det kan vara rörigt så håll det över diskbänken.

      
  svaret ges 27.03.2012 05:37
  3

  När utmatningen blir en ström istället för dimma ligger problemet i förstoftarens hål, inte flaskan eller röret. Spraya tvålvatten genom hålet är i allmänhet inte tillräckligt kraftigt för att lösa olja som har blivit en glob. Mycket kaustisk diskmedel kan vara tillräckligt kraftfullt men jag skulle inte lura med det. En mer praktisk lösning är att mekaniskt rengöra hålet med en fin nål. Försök först kasta in i hålet för att koka det och följ sedan alla andra instruktioner för att spruta hett tvålvatten. Se till att inte förstora hålet genom att peka för hårt. Ett litet hål är det som finfördelar vätskan. Ett stort hål resulterar automatiskt i en ström, oavsett hur rent det är. Allt du försöker göra är att lossa någon stelad olja eller goop.

      
  svaret ges 27.06.2014 03:27
  3

  Min sprayare klämmer aldrig. Jag sätter mina torkade örter & pepparkorn i en liten ostdukbunt. Inga skräp från kryddor och aromatisk olja med varje spray. Jag städar också min enhet med billig alkohol som rum eller vodka, var 6: e vecka. Jag håller mig borta från vatten, för rengöring, det tenderar att förstöra oljan under en kort tid.

      
  svaret ges 03.02.2016 11:55
  2

  Efter att ha försökt använda min Misto i flera månader och ständigt städade det upptäckte jag att jag kunde köpa små sprutor för några pengar som fungerar exceptionellt bra för olja och behöver aldrig extra rengöring. Jag har en som jag har använt i över 6 år utan några problem. Tyvärr, men jag rekommenderar att du slänger den dyra oljesprutaren - du kommer aldrig att se tillbaka.

      
  svaret ges 17.02.2014 17:12
  1

  Töm oljan, fyll halva burken med varmt kranvatten (150-160 grader). Pump och spray. Gör det några gånger med färskt varmvatten även om täppan verkar ha tagits bort. Töm burken, tryck igen och spraya tills vattenresteret sprutas ut. Ingen tvål, ingen diskmedel behövs.

      
  svaret ges 15.03.2012 22:22
  1

  Vissa människor rapporterar att frigör trycket efter användning förhindrar detta problem inträffar (även om det förmodligen inte skulle fixa det. Jag har inte provat det men du kan trycka ner den efter användning genom att skruva bort den vita skruven på toppen eller genom att vrida den upp och ner och spruta den sista biten.

  Jag läste också någonstans att inte använda tjockare oljor som olivolja. Jag har haft mycket bättre tur med hjälp av tunnare oljor som rapsfrö (tror jag). Extra Virgin Olive Oljor är mycket tjockare än vanlig olivolja och klämmer verkligen upp det.

      
  svaret ges 28.03.2012 22:26
  1

  Misto är rancid efter att jag flyttat över landet och hade allt i lagring i några månader Sedan jag använde min andra spruta för citronsaft fyllde jag Misto med citronsaft och yucky olja lukten är borta redan. Jag måste städa citronsaften ut, men det är lätt jämfört med den fruktansvärda lukten av riven olja.

      
  svaret ges 12.08.2013 01:36
  1

  För att rensa täppt mister eller sprutmunstycken, ta bort sprutdelen med upptagningsröret och nedsänk det i tvål, varmt vatten och blöt i 20 minuter. Pumpa sedan tvålvattnet genom röret tills det sprutar eller tappar som det ska. Var noga med att skölja noggrant före användning.

      
  svaret ges 15.08.2013 02:19