Do Kanadensiska inmatningsstämplar visar normalt en vistelsetid eller "tillåtet till" datum?

1

Olika frågor om att besöka Kanada talar om perioder med auktoriserad tillträde som beviljats av gränsbevakningen (t.ex. Kan européer återställa sin tid i Kanada" klocka genom att besöka USA? ) och innebära att dessa indikeras i passets stämpel.

Men när jag besökte Kanada för ett år sedan som brittisk medborgare, visade stämpeln i mitt pass bara att frimärket utfärdades av den kanadensiska gränsbyrån (både engelska och franska) datum för införandet, ett stort antal (vilket Jag antar var gränsen officerens nummer) "LBPIA" (som verkar vara en hänvisning till var frimärket utfärdades) och eventuellt lite text under datumet (ser ut som det kan vara "canada" upprepade men suddiga av dålig stämpling ), nämns inte om perioder med godkänd vistelse.

Hur fungerar kanadensiska frimärken? är det normalt för dem att bara visa datum för inresa? Betydar bristen på någon indikation på en inträdesperiod att jag har godkänts för hela 6 månaderna?

    
uppsättning Peter Green 11.09.2018 23:06

2 svar

3

Does the lack of any indication of a period of entry mean I was authorised for the full 6 months?

Exakt så! Om det anges mindre, var utgångsdatumet skrivet.

Jag säger "var" eftersom Kanada inte stämplar pass längre.

    
svaret ges 11.09.2018 23:31
1

Ja, vad det betyder. Du kan stanna i Kanada i 6 månader. Det är baserat på min personliga erfarenhet.

Du får komma in i Kanada som besökare i 6 månader. Om tjänstemannen tillåter en vistelse på mindre än sex månader, kommer de att ange i ditt pass det datum då du måste lämna Kanada.

länk

Om du vill stanna längre än din godkända vistelse, bör du ansöka om förlängning minst 30 dagar före den godkända sluten av din vistelse.

länk

    
svaret ges 12.10.2018 10:58