Betala fransk parkeringsbiljett från utlandet

12

Jag fick en parkeringsbiljett för att uppenbarligen parkera min hyrbil på fel plats framför mitt hotell. Men som jag var tvungen att lämna snabbt för att få mitt flyg hemma kunde jag inte betala det i Frankrike.

Jag tycker att jag borde ha köpt en frimärke i en fransk butik och kastat biljetten i en brevlåda. Men hur ska jag göra det från utlandet? Finns det ett sätt att betala det online?

Redigera: Jag har ingen "fancy" biljett som kan betalas online

    
uppsättning jefrey2912 16.11.2012 06:33

3 svar

3

Det franska systemet har en svag punkt när det gäller att samla böter över gränserna, åtminstone för trafikbrott. Även biljettbiljetter följer inte när utlänningar kommer tillbaka till sina hemländer, om de inte arresteras av polisen direkt. Åtminstone för nu, eftersom regeringen är i färd med att samarbeta med andra EU-länder för att kunna hävda hastighetsböter till utländska förare. Jag vet inte om parkeringsbrott är berörda, eftersom de är relativt små fiskar.

Ovanstående råd är inte här för att säga att det är okej att bryta körlov, hur som helst.

Det är uthyrningsbyrån som du hellre ska hantera. När de får biljetten registrerad hos din bil, kan de vidarebefordra böterna till ditt kreditkort med ytterligare bearbetningsavgifter. Därför skulle jag råda dig att ringa dem, berätta för dem om biljetten och fråga dem vad de ska göra nästa.

    
svaret ges 16.11.2012 11:13
3

För två år sedan fick jag en parkeringsbiljett medan jag var i Frankrike. Bilen var min, inte hyrd.
När jag kom hem (i Italien) lade jag helt enkelt biljettkvittot och en check för skulden i ett kuvert och skickade det till adressen jag hittade på biljetten själv.
Jag har inte hört någonting mer om biljetten, så jag antar att den franska polisen betalade checken och allt gick bra.

    
svaret ges 16.11.2012 17:22
3

Mottagit en parkeringsbrott i maj 2015 i Frankrike via ett meddelande på vindrutan i vårt hyrbil. Hade parkerat, som alla andra gjorde, delvis på trottoar och delvis på väg. Inga skyltar för att ange någon parkering. Försökte åka till kommunal polis stn och även borgmästarens kontor för att försöka betala eftersom biljetten endast indikerade en överträdelse, men inte böterna. Slutligen meddelar turistinformationskontoret att det inte fanns något vi kunde göra, vänta bara på böterna. Vi informerade hyresbolaget om retur av fordonet, men de sa att det endast kunde hanteras av deras huvudkontor. Hyrbolaget debiterade 20 euro för att få böter och vi har precis fått en 35 euro avgift från Centre d'Encaissment des Amendes France, i posten, med betalningsalternativ, inklusive online. Det finns också möjlighet att tävla biljetten, men bara via posten. Onlinebetalningen var enkel och enkel, med instruktioner på engelska. Kostsamt fel!

    
svaret ges 08.06.2015 21:58